fbpx

Nagy neveket szerzett a Mercedestől a Ferrari

A Scuderia Ferrari HP a mai napon bejelentette, hogy két fontos személyt igazolt a Mercedestől, Loic Serra és Jerome d’Ambrosio személyében.

Loic Serra a kaszni és teljesítménymérnöki részleg vezetője lesz és Enrico Cardile-nak jelent. Ezen kívül Maranellóban különböző területeket felügyel majd, többek között az aerodinamikai fejlesztést és a járműteljesítményt. Loic 1972-ben született Franciaországban, és Aix-en-Provence-ban és Párizsban szerzett gépészmérnöki diplomát. Az egyetem után a Michelin, majd a BMW-Sauber és a Mercedes AMG Forma-1-es csapatainál dolgozott.

Loic Serra, Jerome D'Ambrosio, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Jerome d’Ambrosio a csapatfőnök-helyettes szerepét tölti be a Ferrarinál, és közvetlenül Frederioc Vasseur-nek tartozik beszámolási majd kötelezettséggel. Ezzel együtt a Ferrari versenyzőakadémiájának vezetője is lesz. Jerome 1985-ben született Belgiumban, és 2020-ig volt profi autóversenyző. Palettáján egy GP2-es és három Formula E-s győzelem szerepel, valamint 2011 és 2012 között 20 Forma-1-es nagydíjon is versenyzett. A Mercedesnél Toto Wolff csapatfőnök mellett dolgozott, és a stuttgarti cég fiatal versenyzői programját irányította.

Loic Serra és Jerome d’Ambrosio október 1-jén kezdik majd meg a munkát a Ferrarinál.

Leclerc már Imolára új versenymérnököt kap a Ferrarinál!

Forrás :