fbpx

A tűzzel játszik a jövője kapcsán Carlos Sainz?

Lewis Hamilton érkezésével a szabadügynökké váló Carlos Sainz jövője továbbra is ködös. Top pilóta révén van szó, kérők rendesen vannak, ám a spanyol egyelőre nem dönt a jövőjéről.

Sokáig az Audi érdeklődéséről lehetett hallani legkomolyabban, ám a spanyol kevesebb hajlandóságot mutat a németek iránt, akik nem lesznek a végletekig türelmesek.

Szakmai szempontból talán a Mercedes, vagy még inkább a Red Bull ülése lehet majd a legvonzóbb számára. Előbbi istálló a német f1-insider beszámolója szerint már elé rakott egy egyéves szerződés tervezetet 2025-re. A spanyol azonban habozik, érthető, mivel a Mercedes nem akarja hosszabb távon magához láncolni, arra az esetre, ha a háromszoros világbajnok Max Verstappen 2026-ra elérhető válna…

A Red Bullnál pedig a jelek szerint bezárult az ajtó, ugyanis a hírek szerint a bikák továbbra is Pérezzel számolnak Verstappen csapattársaként, amire az idei teljesítményével rá is szolgált.

Sainznak tehát Verstappen döntésére kellene várnia, ami viszont komoly hazárdjáték lenne, mivel ha elfogadja a Mercedes ajánlatát, akkor 2026-ra adott esetben ismét ülés nélkül maradhat, miközben addigra az Audis lehetőség is bezárulna a számára… De a legeslegrosszabb forgatókönyv a számára az lenne, ha Antonelli „túrná ki őt” a Mercedsből 2026-ra, mert így a Red Bull sem jöhetne szóba nála.

Óriási kockázatot vállalna Sainz, ha ezen csapat ajánlatát fogadná el

Forrás :