fbpx

Norris kész kihívni Verstappent, még ha a barátságuk emiatt meg is változik

Lando Norris úgy véli, ha a jövőben rendszeresebben szállhat szembe Max Verstappennel, ami előbb-utóbb hatással lesz a két pilóta barátságára.

Norris a múlt hétvégén Miamiban hódította el első F1-es győzelmét, és ez egy érdemi siker volt, jelentős különbséggel Verstappen előtt, ami jelezte, hogy a Red Bull pilótájának dominanciája új fenyegetést kapott. A McLaren autófejlesztése a tavalyi szezon óta lenyűgöző volt, és a 2025-ös potenciális bajnoki esélyről szóló pusmogások kezdenek teret nyerni. Maga Norris azt állítja, hogy csapata „100%-ban” képes a világbajnoki cím megszerzésére a következő idényben, bár a 24 éves versenyző ragaszkodik ahhoz, hogy „abszolút a földön maradok.” Így folytatta:

„Szeretném hinni, hogy két remek pilótánk van, ahogy azt Zak Brown, a McLaren Racing főnöke szokta mondani. Egy kiváló alakulat áll mögöttem, egy csodálatos csapat áll mögöttünk, és közelebb vagyunk egymáshoz, mint bármikor. Ahogy az év elején is mondtam, képesek vagyunk versenyeket nyerni. Hinni akarok, és magabiztosnak kell lennem, hogy azt mondhassam, jövőre többre is rámehetünk, megtehetjük a következő lépést. Még rengeteg munka vár ránk, és keményen dolgozunk, hogy ezt megpróbáljuk elérni.”

A McLaren és Norris miami győzelme egyértelmű üzenet a Red Bull és Verstappen számára. Bár Norris és Verstappen eddig baráti rivalizálást ápoltak, gyakran látták őket együtt bulizni a versenyeken kívül, a tét egyre nagyobb, és a bajtársiasságuk nem biztos, hogy tartós lesz. A McLaren sztárja a Sky F1-nek így fogalmazott:

„Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog változni, de nem akarom ezt rosszul szavakba önteni. Tiszteljük egymást, remekül kijövünk egymással, de nem vagyunk a legnagyobb barátok. Nem írunk egymásnak minden nap SMS-t, vagy ilyesmi. De nagy a respekt, ő is engem, én is őt. Szóval nagyon várom már. Szeretném kihívni őt, szeretnék ellene versenyezni, csatázni, mert szerintem ő az egyik legjobb pilóta a Forma-1-ben, ellene bizonyíthatnék… Az egyik legjobb ellen mutathatnám meg, és pontosan ezt akarom tenni.”

Norris mérföldkőnek számító diadala valószínűleg megerősíti a brit önbizalmát, miközben a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella szerint a sikere jelentős terhet vett le a válláról:

„Azt hiszem, a futamgyőzelem elmaradása egy kicsit megterhelte, de a mi vállunkat is nyomta. Tudtuk, hogy amint Landonak elérhetővé válik a győztes matéria, ő teljesít. Szóval éreztük a felelősségünket, és ezt már sokszor elmondtam, hogy ez rajtunk múlik, nem Landón. De dicséret illeti őt, a tél folyamán folyamatosan fejlődött, különösen a kvalifikáción való javulásra figyelt, és olyan köröket szállított, amelyeknek néha nem kell 100%-osnak lenniük, ha gyors autód van, csak ott kell lenniük. Pontosan ezt teszi.”

Édesapja szerint Lando Norris jövőre a bajnoki címért küzdhet

Forrás :