fbpx

Kimi Antonelli Schumacher „ellen” vezethet az F1-es ülésért

Andrea Kimi Antonelli a hírek szerint újabb esélyt kap arra, hogy lenyűgözze a Mercedest. Mick Schumacher lesz számára a mérce.

Antonelli a jövő héten Silverstone-ban egy privát teszt keretében vezetheti majd a Mercedes 2022-es F1-es autóját. Erről az Auto Motor Und Sport számolt be.

A W13-ast pedig Schumacherrel, a Mercedes tartalék- és tesztpilótájával váltva vezeti majd.

A 17 éves olasz Kimi Antonelli jelentős opcióvá vált a Mercedes számára, amely csapat a 2025-ben a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére keres utódot.

Antonelli idén már tesztelte a Mercedes F1-es autóját, Toto Wolff csapatfőnök pedig rajta tartja a szemét a fiatal versenyzőn.

Schumacher a második szezonját tölti a Mercedes tartalékosaként. Azt követően került ebbe a pozícióba, hogy két szezont versenyzett a Haasnál.

Miamiban már arról szóltak a pletykák, hogy egy meg nem nevezett csapat engedélyt kért az FIA-tól, hogy Antonelli szuperlicenszéhez ne kelljen megvárni, míg augusztusban betölti 18. életévét. A csapat állítólag(!) a Williams volt.

Az is felmerült, hogy Kimi Antonelli már a következő versenyen, Imolában átveheti Logan Sargeant helyét, ezt azonban cáfolta a Williams csapatfőnöke.

Nem igaz, hogy már Miami után kiteszi Sargeant szűrét a Williams