fbpx

Eladóvá vált Ayrton Senna egyik legendás Honda NSX-je

Az autóipar történetének egy darabja, a Forma-1-es legenda, Ayrton Senna 1991-es Honda NSX-e jó 500 000 fontért eladó.

Minden idők egyik legjobb Forma-1-es pilótájaként ismert Ayrton Senna saját Honda NSX-e eladó: a háromszoros Forma-1-es világbajnok 1991-es példányát 500 000 fontért kínálják az Autotrader UK oldalán. A jelenlegi árfolyamon ez az összeg elképesztő 225 500 000 forintnak felel meg.

Ez az egyike a három Honda NSX modell közül, amely a nagyrabecsült F1-es pilóta tulajdonában volt, és amely jelenleg az angliai East Sussexben élő Robert McFagan tulajdonában van. Míg azonban egy ilyen kaliberű autó története általában árverésen kerül értékesítésre, McFagan úgy döntött, hogy egy használtautó-értékesítési platformon értékesíti az autót. McFagan 2013-ban vásárolta az autót, amikor a portugáliai Algarve-ban kirándult:

„Mivel magam is nagy Senna rajongó vagyok, igen örültem, amikor sikerült megszereznem az NSX-et… Öröm volt egy igazi sportlegenda egyik leghíresebb autóját birtokolni, és Senna autójának a vezetési élménye sosem múlik el.”

Az élénk vörösbe öltöztetett, Senna tulajdonában lévő NSX egykor az F1-es legenda portugál rezidenciáján állt. Számos kép, köztük egy, amelyen Senna mossa az autót, bizonyítja annak jelentőségét, hogy valóban a brazil F1-bajnoké volt. 41 futamgyőzelmet szerzett, javarészt a McLaren F1-nél a nyolcvanas évek végétől a kilencvenes évek elejéig, mielőtt 1994-ben tragikusan elhunyt az imolai futamon.

Már 30 éve, hogy Ayrton Senna elhunyt – Te mit csináltál akkor?

Forrás :