fbpx

Bearman FP1-es produkciói fontosabbak lesznek a Haasnak, mint az F2-esek

A Haas csapatfőnöke, Ayao Komatsu elmondta, hogy Oliver Bearman hat első szabadedzéses szereplésének nagyobb súlya lesz abban, hogy kap-e helyet a Haasnál a következő szezonra, mint annak, hogyan teljesít idén az F2-ben.

A 19 éves versenyző akkor debütált az F1-ben, amikor a Szaúd-arábiai Nagydíjon Carlos Sainzot helyettesítette a Ferrarinál. A PREMA F2-es versenyzője kiváló teljesítményt nyújtott, és a hetedik helyen végzett, miután csak egy edzés állt rendelkezésére, hogy akklimatizálódjon, mielőtt nekivágott volna a kvalifikációnak.

Azóta egyre erősebbek azok a feltevések, melyek szerint a Ferrari akadémiájánk tagja a Ferrari ügyfélcsapatának versenyzője lehet 2025-ben.

„Ez egy kombináció; az F2-ben kell teljesítenie, az biztos” – idézte Komatsut a RacingNews365.

„De amikor közvetlenül vele dolgozunk, akkor megértjük az összes részletet, az összes körülményt vagy az okát annak, hogy bizonyos dolgok miért történnek.”

„Szóval igen, valószínűleg nagyobb súlyt fektetnék arra, amit vele csinálunk, hogyan teljesít a mi környezetünkben. De természetesen az F2-ben is teljesítenie kell. Ez egyértelmű.”
Miután kiderült, hogy Nico Hülkenberg jövőre a Sauberhez (Stake) igazol a Haastól, lett is egy szabad hely, amire Bearman jó eséllyel pályázik.

„Ez teljesen nyitott” – válaszolta Komatsu arra a kérdésre, hogy Bearman-e a lehesélyesebb a hely betöltésére.

„Hat [FP1-es] edzés van a tarsolyunkban számára, szóval az elsőt ebből Imolában fogjuk látni. Nagyon várjuk, hogy lássuk, hogyan tudjuk őt fejleszteni, és mennyire tudunk jól együtt dolgozni.”

„Már sokszor mondtam korábban, hogy nagyon lenyűgöző… Nincs okom panaszra. Ez egy nagyon jó csomag [a Haas és Bearman].”

Hozzátette azonban, hogy ha Bearman tartja az eddig mutatott teljesítményét, „természetesen” logikus döntés lenne, hogy a következő szezonban ő vezesse az egyik Haast.

Magnussen Bearman érkezéséről: Nem vagyok bébiszitter

Forrás :