fbpx

Óriási kockázatot vállalna Sainz, ha ezen csapat ajánlatát fogadná el

A 2024-es Forma-1-es szezon negyedével már túl vagyunk, Carlos Sainznak azonban még mindig nem döntött a jövőjéről.

Úgy tűnik, hogy a Red Bullnál és a Mercedesnél is betöltetlen pozíciók valamelyikére voksolhat Carlos Sainz. Sergio Péreznek lejár a szerződése a regnáló bajnokoknál, míg Max Verstappen jövője a hosszú távú szerződése ellenére is bizonytalan. Mindez a színfalak mögötti instabilitás miatt, amit Adrian Newey távozása csak súlyosbít.

A Mercedes egyike azon csapatoknak, amelyek tárgyalásokat folytattak Verstappennel, és úgy tűnik, vagy egy igent, vagy egy határozott nemet várnak, mielőtt megállapodnának Hamilton utódjáról. Toto Wolff esetleg augusztusig várhat, hogy elegendő időt adjon az akadémiai pilótának, Kimi Antonellinek.

Vannak tehát olyan forgatókönyvek, amelyek szerint Sainz előtt megnyílhat egy vezető csapathoz való csatlakozás lehetősége. A kérdés azonban az, hogy a többi kérője, aki lejjebb van a mezőnyben, mennyire türelmes. A spanyolnak van egy ajánlata az Auditól, amely a 2026-os szezon előtt átveszi a Sauber csapatát. A hírek szerint azonban a Monacói Nagydíj előtt választ szeretnének kapni.

Bár az Audi „lelkes” az üzlet megkötését illetően, nem feltétlenül tartják „nagyszerű választásnak”. Ami az Alpine-t illeti, Carlos Sainz Sr. jó kapcsolatot ápol Bruno Famin csapatfőnökkel, ami egy tényező lehet. Egy óriási gyártó, a Renault támogatása szintén a javukra válhat, bár az Audi is ezt az ösztönzést nyújtja. Sainz korábban egy teljes szezont töltött az enstone-i székhelyű csapatnál a Renault korábbi nevén. Nico Hülkenberg mellett versenyzett 2018-ban, mielőtt a McLarenhez igazolt.

De nem csak a pályán tapasztalt problémák miatt kell aggódnia Sainznak. A kulisszák mögött is jelentős változások történtek, mióta Laurent Rossi vezérigazgató és Otmar Szafnauer csapatfőnök tavaly nyáron elvesztették állásukat, és a csapat még azt a pletykát is kénytelen volt cáfolni, hogy eladásra kínálják őket. A dolgok talán most végre rendeződnek, de Sainz csatlakozása még mindig jelentős kockázatot jelentene. Ki tudja, hogy a csapat új struktúrája hatékony lesz-e a jövőben?

A múltban az Alpine nagyratörő ambíciókról beszélt, és messze elmaradtak ettől. Sainz óvakodni fog ezektől a kudarcoktól. Biztosra akar menni, hogy a tehetségéhez méltó autóban versenyezhessen.

Sauber/Audi: Sainz a legjobb elérhető versenyző

Forrás :