fbpx

Leclerc már Imolára új versenymérnököt kap a Ferrarinál!

A Ferrari bejelentette, hogy a jövő heti Emilia-Romagna Nagydíjtól kezdve módosul Charles Leclerc technikai csapata. A monacói versenyzővel már nem Xavi Marcis versenymérnök dolgozik majd.

Marcos azután kezdett el Leclerc mellett dolgozni, hogy az 2019-ben megérkezett a Ferrarihoz. Kulcsszerepet játszott az ötszörös futamgyőztes fejlődésében. Marcos azonban más pozícióba kerül a csapaton belül, és Imolától Leclerc jelenlegi teljesítménymérnöke, a Ferrarinál tíz éve dolgozó Bryan Bozzi váltja majd.

„A Scuderia Ferrari HP bejelenti, hogy Xavi Marcos május 13-tól, hétfőtől a Forma-1-es csapatnál versenymérnökként szerzett értékes tapasztalatait a vállalat más fontos programjainak fejlesztésében kamatoztatja” – áll a Ferrari csütörtökön kiadott közleményében.

„A Scuderia Ferrari HP bejelenti, hogy Bryan Bozzi, aki tíz éve dolgozik a csapatnál, jelenleg Charles Leclerc teljesítménymérnökeként, a jövő hétvégi, imolai Emilia-Romagna Nagydíjtól átveszi a versenymérnöki szerepeket.”

„Grazie mille di tutto Xavi” – kommentálta Leclerc a közösségi médiában Marcos váltását.

„Annyi éven át dolgoztunk együtt, az első pole-om, az első győzelmem, valamint az első évem a Ferrarinál melletted zajlott, és mindig kihoztad belőlem a maximumot azzal, hogy olyan keményen hajtottál, bármilyen helyzetben is voltunk” – tette hozzá.

„Köszönök neked mindent, és sok szerencsét az új kalandjaidhoz a jövőben.”

Leclerc öccse és a Ferrari tesztelte az F1 permetvédő „sárvédőjének” új verzióját