fbpx

Édesapja szerint Lando Norris jövőre a bajnoki címért küzdhet

Lando Norris édesapja azt mondta a McLarennek, hogy fia Lewis Hamilton óta a csapat első F1-es világbajnoka lehet a következő szezonban.

Norris a múlt hétvégén Miamiban megnyerte első F1-es futamát. Édesapja, Adam pedig úgy véli, hogy a következő szezonban fia kihívhatja a jelenleg domináló Max Verstappent és a Red Bullt a bajnoki címért. Feltéve, hogy a McLaren elég jó autót ad neki.

„Úgy gondolom, hogy idén reális lehetőség van arra, hogy még többet nyerjünk” – mondta Adam Norris a talkSPORT-nak.

„Jövőre pedig szerintem tényleg a bajnokságot kell megcélozniuk. A csapat tényleg jól teljesít.”

Arra a kérdésre, hogy Lando mindig is biztos volt-e abban, hogy a McLarennel sikereket érhet el, édesapja így válaszolt: „Igen, amíg az autó ott van, ez az igazság.”

„A McLaren nagyszerű munkát végzett. Zak Brown, aki körülbelül öt évvel ezelőtt érkezett a McLaren élére, fokozatosan fejlesztette a csapatot, fejlesztette a szélcsatornát, és javította az ott lévő felszerelést.”

„Szupergyors volt, ő volt minden idők legfiatalabb gokart-világbajnoka, előtte Lewis Hamilton volt az. Minden bajnokságot megnyert végig, és nagyon gyors volt. De aztán szükséged van a felszerelésre, és a csapat most itt tart, és kezded látni az igazi tehetségét.”

„Mindig is magabiztos volt abban, hogy győzni tud, és olyan gyors lehet, mint bárki más a világon” – mondta Adam Norris. „Már csak azért is, mert ha végigmegyünk a múltján, szinte minden bajnokságot megnyert. Szuper természetes, de szuper keményen dolgozott.”

Norris Sennára emlékeztette a szakértőt Miamiban

Forrás :