fbpx

Az Audi másik F1-es versenyzője is német legyen?

Az Audi (jelenleg még Sauber) csapat korábban már jelezte, hogy Carlos Sainz előkelő helyen szerepel a listájukon, melyeken a potenciális versenyzőik szerepelnek.

A német gyártó állítólag olyan ajánlatot tett Carlos Sainznak, amelyet a Red Bull nem tud túlszárnyalni. Legalábbis pénzügyileg.

A német Sky-nak s korábbi F1-es versenyző Ralf Schumacher azonban arról a már leigazolt német, Nico Hülkenberg mellé egy másik németet kellene szerződtetniük, hogy teljesen német csapat lehessenek. Erre a pozícióra nem meglepő módon unokaöccsét, Mick Schumachert szánná.

„Köves út egy ilyen csapat újjáépítése, de az Audival és Andreas Seidllel együtt már vannak hozzáértő emberek, akik tudják, mit kell tenniük” – nyilatkozta Ralf Schumacher.

„Ennek megfelelően nagy reményeket fűzök hozzá [Hülkenberghez].”

„Ha rajtam múlna, a német-német (versenyzőpáros) is nagyon jó lenne, de várnunk kell, és majd meglátjuk.”

„Carlos Sainz az a versenyző a piacon, akit mindenki akar, utána majd meglátjuk. Szerintem sokan alábecsülték Sainzot.”

„Most ismerjük meg igazán, [Charles] Leclerc ellenében, akit a jövő világbajnokaként emlegetnek.”

„De az Audi szempontjából csak kívánni lehet egy ilyen versenyzőpárost, mert az egyik legjobb lenne a mezőnyben.”

Jelenleg Hülkenberg az egyetlen német a mezőnyben, miután Sebastian Vettel visszavonult, Mick Schumachernek pedig nem maradt hely.

A Formula 2-ben egyetlen német sincs, aki készen állna a feljebb lépésre, a Red Bull juniorjai, Oliver Goethe és Tim Tramnitz, valamint az Alpine juniorja, Sophia Flörsch, jelenleg a Formula 3-ban versenyeznek.

Olyasmit állítanak Sainzról, ami közel sem felel meg a valóságnak