fbpx

Más is egyetért Alonso meglátásával: Az FIA direkt szívatja a spanyolokat?

Roberto Merhi egyetért Fernando Alonso állításaival, miszerint az FIA döntéshozatalaiban elfogultabb bizonyos nemzetiségekkel. Mondta ezt azt követően, hogy Carlos Sainz büntetést kapott a Miami Nagydíjon

Az Aston Martin spanyolja, Alonso frusztrált maradt a szombati sprintfutam végén, miután riválisa, Lewis Hamilton megúszta a büntetést a 19 körös verseny 1. körének 1. kanyarjában történt ütközés kapcsán.

„Meglátjuk, hogyan döntenek. Azt hiszem, nem fognak a javamra dönteni, mert ő nem spanyol” – mondta a kétszeres világbajnok a DAZN-nak.

Alonsóval egyetértés tanúsított honfitársa, Roberto Merhi, aki 2015-ben versenyzett a Forma-1-ben, majd versenyzett már FIA által felügyelt bajnokságokban is.

„Azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem értem a stewardok Miamiban hozott döntéseit” – kezdte mondandóját Merhi X-en. „Megbüntették Carlost, mert fantasztikus előzést hajtott végre a féktáv alatt. Csak az egyenesben szabad előzni DRS-sel? És aztán nem büntették meg Oscart (Piastri), amikor nem hagyott neki helyet.”

Amikor egy rajongó megkérdezte tőle, hogy egyetért-e Alonsóval nemzetiségi elfogultsággal kapcsolatban, Merhi így válaszolt:. „Mindig is ugyanezt gondoltam.”

Alonso később kijelentette, hogy kitart a megjegyzései mellett, és tervezi, hogy felveti majd a kérdést Muhammed Ben Sulayem FIA-elnöknek.

„Úgy érzem, hogy a nemzetiség számít. És beszélni fogok Mohammeddel [Ben Sulayem, az FIA elnöke], az FIA-val, akármi” – idézte a spanyolt a Motorsport.com. „Meg kell győződnöm arról, hogy nincs semmi baj az állampolgárságommal, vagy bármi, ami befolyásolhat bármilyen döntést.”

„Nem csak miattam, hanem a spanyol versenyzők jövő generációja miatt is. Őket meg kell védeni.”

A dolog pikantériája, hogy 2011-ben ehhez hasonló véleményt sütött el Lewis Hamilton is, aki egy büntetése után azt mondta, hogy talán azért kapta, mert fekete.

Alonso kiakadt és az FIA elnökéhez fordul: Hamilton nem spanyol, így megúszta

Forrás :