fbpx

Kellene egy negyedik F1-es verseny is Amerikába?

Otmar Szafnauer szerint a Forma-1-nek egy negyedik futamot is kellene rendeznie az Egyesült Államokban, az NFL-biztos Roger Goodell tanácsára hivatkozva.

A Forma-1 jelenleg egy szezon során háromszor látogat az Egyesült Államokba (Miamiba, Austinba és Las Vegasba). Az F1 tengerentúli népszerűségének egyik legfőbb kiváltója a Netflix Drive to Survive című sorozata. Az Egyesült Államokban már több millió rajongó van, ami jövedelmező bevételi forrást jelent a sportág számára.

Az Alpine és a Racing Point korábbi csapatfőnöke, Szafnauer úgy véli, egy újabb amerikai futam hozzáadása segítene az F1-nek abban, hogy még sikeresebbé váljon az Államokban.

„Elképesztő, hogy a Netflix és az a tény, hogy három futamunk van, együttesen mit tett a sportágért Amerikában” – mondta Szafnauer a Mirror Sportnak.

„Nekünk az a dolgunk, hogy fenntartsuk a szurkolók érdeklődését – ők ott vannak. Tavaly Kanadában Roger Goodell, az NFL biztosa eljött és beszélt az összes csapat vezetőjével.”

„Azt mondta, hogy az NFL válaszúthoz érkezett a nagyobb szurkolói bázis megszerzésében, és azt mondta: ‘Most azt kell tennetek, hogy kihasználjátok azt a tényt, hogy az emberek ismerik a sportotokat. Gondoskodjatok arról, hogy megtartsátok őket, és növeljétek a sportotokat’. És igaza van.”

„Számomra a nagy kérdés az, hogyan tartod meg őket? Talán egy negyedik amerikai futammal. Mindig is azt mondtam, hogy legyen egy célverseny. Szerintem Miami az, szerintem Vegas az, Austin pedig… imádtam a várost, de legyen célállomás. Abu Dhabiban is így gondolkodnak.”

„Úgy gondolom, hogy egy negyedik verseny Amerikában, akár New Yorkban, akár a nyugati parton… ha célállomássá tesszük, akkor működni fog. Ha lehet még egy futam Amerikában, most már három van, lehet-e négy? Szerintem igen.”

Az F1 népszerűségét fenyegető másik potenciális veszélyt Max Verstappen és a Red Bull dominanciája jelenti.

Szafnauer azonban határozottan ellenzi, hogy bármilyen változtatást eszközöljenek a sportágban annak érdekében, megfékezték őket.

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Nem szabad megszabadulni Max-tól. A sport már átment ezen korábban is. Max nem lesz örökké bajnok. Ez meg fog változni.”

„Most ott vannak a Netflix-rajongók, akik még csak most tanulnak [a sportról], és nem akarod elveszíteni őket. Hogy ha Max állandóan nyer, elveszíted-e őket? Erre nem tudom a választ. De meg kell ünnepelnünk Maxot a zsenialitásáért, és nem pedig becsmérelni őt.”

Donald Trump úgy véli, Lando Norris neki köszönheti a győzelmét

Forrás :