fbpx

Newey egyelőre Forrest Gump szerepét élvezné, mintsem hogy a Ferrarira gondoljon

A Forma-1-es világbajnok, Jenson Button nem hisz abban, hogy a Red Bulltól való távozása után a sztártervező Adrian Newey a Ferrarihoz igazol. „Szerintem Angliában marad.” Ami egyenlő lenne Williamsszel?

Közel húsz éven át ő volt a Red Bull Racing sikerei mögött álló ember. A 65 éves Adrian Newey megerősítette, hogy egy kis időre van szüksége. Sok bennfentes meg van győződve arról, hogy megvalósítja régi álmát, és a Ferrarihoz csatlakozik.

A Ferrari vágya érthető: A Williamsnél, a McLarennél és a Red Bull Racingnél végzett munkája részeként a tollából származó autók 253 pole pozíciót, a pilóták pedig 13 egyéni világbajnoki címet szereztek. Newey azonban ragaszkodik ahhoz, hogy még nem született döntés a jövőjét illetően.

Az elmúlt harminc év legjobb versenyautó-tervezője így nyilatkozott a Sky-nak: „Amikor csatlakoztam a Red Bullhoz, fogalmam sem volt, hogy mi lesz belőle. Valójában elég nagy kockázatnak tűnt a karrierem szempontjából. Aztán ez a csodálatos utazás lett belőle. Megtiszteltetésnek érzem, hogy az évek során együtt dolgozhattam ezekkel a nagyszerű szakemberekkel.”

„2021 nagyon intenzív volt a Mercedes elleni világbajnoki küzdelemmel, miközben az új szárnyasautó-korszakra való átállással is előrehaladtunk. Elérkeztünk arra a pontra, amikor, mint Forrest Gump a filmben, azt kell mondanom magamnak – egy kicsit elfáradtam.”

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell dolgoznom. Azért dolgozom, mert élvezem. De most azt gondoltam: itt az ideje, hogy visszalépjek, szünetet tartsak, utazzak egy kicsit. Fel akarok pakolni egy lakóautóra a feleségemmel és a kutyákkal, és végiggurulni Franciaországon, élvezni az életet. Jelenleg még nincs tervem a jövőre nézve.”

A Forma-1-es bajnok Jenson Button a Sky GP-szakértőjeként Newey jövőjéről így vélekedik: „Nagy dolog lenne Olaszországba költözni, nem igaz? Inkább úgy gondolom, hogy Newey Angliában marad.”

Adrian Newey akár vissza is térhet korábbi munkaadójához, a Williamshez? James Vowles csapatfőnök azonban így fogalmazott: „Volt néhány beszélgetésünk, de semmi konkrétum. De természetesen fantasztikus lenne, ha egy olyan embert tudnánk szerződtetni, mint Adrian Newey.”

Nocsak! A Williams is rástartolt Newey-ra!

Forrás :