fbpx

Sainz kékben is megcélozza a dobogót Miamiban

A Ferrari sztárja, Carlos Sainz három idei dobogós helyezés után a Kínai Nagydíjon „csak” az ötödik helyen zárt. Ennek ellenére nem aggódik a közelgő miami versenyhétvége miatt.

Carlos Sainz jól kezdte negyedik és egyben utolsó Ferrari-szezonját. A spanyol, akinek az Abu Dhabi-i döntő után a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak kell majd átadnia az ülését, négy futam alatt háromszor végzett a dobogón.

Az év második futamán akut vakbélgyulladás miatt nem tudott rajthoz állni, ami miatt meg kellett műteni. Helyette a következő versenyhétvégén, Melbourne-ben elcsípte a győzelmet. Japánban a 29 éves madridi ismét harmadik lett, mielőtt a sprinten és a kínai futamon is be kellett érnie az ötödik hellyel.

Az azonban, hogy a legutóbbi megmérettetésen nem került be az első három közé, nem okoz különösebb fejfájást a spanyolnak. Biztos benne, hogy a világ legrégebbi versenycsapata az idei szezon közelgő második sprinthétvégéjén jobb eredményt érhet el.

És ez annak ellenére is így van, hogy a Ferrari csak egy különleges festést kap Miamiban – miközben a konkurencia bejelentette az első nagyobb fejlesztéseket. Sainz azonban továbbra is nyugodt.

„Remélem, hogy ez a pálya egy kicsit jobban fekszik majd az autónknak. Mert különösen a hosszú kanyarokban küszködünk, de itt minden elég szűknek tűnik, és ez egy kicsit jobban megfelelhet az autónknak. Ezért vagyok egy kicsit optimistább.”

Itt a bekékült Ferrari! Ilyen festéssel vág neki a csapat a Miami Nagydíjnak!

Forrás :