fbpx

Newey hízelgőnek találja Hamilton megjegyzéseit, de…

Adrian Newey hízelgőnek tartja, hogy Lewis Hamilton szeretné, ha csatlakozna hozzá a Ferrarihoz. Azonban megjegyzései alapján úgy tűnik, ez nem mostanában fog megtörténni.

A napokban jelentették be, hogy a legendás Forma-1-es tervező, Newey távozik a Red Bull csapatától az idei év végén. Sőt, a csapat F1-es projektjével máris felhagy. Az év végéig a Red Bull RB17 hiperautó-projektjére koncentrál majd.

Newey és a most domináns Red Bull szakítása nem meglepő módon azt eredményezte, hogy a rivális csapatoknak felcsillant a szeme, hátha magukhoz tudják csábítani a 65 éves szakembert.

Newey azonban egyelőre nem tervez új F1-es szerepvállalást.

„Azt hiszem, Mandyvel, a feleségemmel és a kutyákkal valószínűleg elutazunk. Talán szerzünk egy lakóautót vagy valamit, átutazunk Franciaországon, és csak élvezzük az életet” – mondta Newey a Sky F1-nek.

„Aztán talán egy adott ponton, nem tudom mikor, ott állok majd a zuhanyzóban, és azt mondom: ‘Rendben, ez legyen a következő kaland’.”

„De most még nincs terv.”

Miamiba érkezve a jövőre már a Ferrarinál versenyző Hamilton, valamint az Aston Martin spanyol versenyzője Fernando Alonso is hangsúlyozta, hogy nagyon szívesen dolgoznának együtt Newey-val.

„Őszintén szólva nagyon kedves Lewis részéről, hogy ezt mondta, nagyon hízelgő” – reagált erre Newey.

„De jelenleg egy kis szünetet tartok, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés.”

2025-re nem történik változás az F1-ben. legalábbis a szabályok tekintetében. 2026-ra viszont jelentős átalakulás várható, ez pedig lehet, hogy megmozgatja majd Newey fantáziáját.

„Ez a mostani szabályrendszer volt a legnagyobb szabályváltozás 1983 óta, amikor a sík fenéklemezes autók megjelentek.”

„Szóval nagyon élveztem a kihívást, amit az autó minden kutatása és részletes tervezése jelentett. Ez a két későbbi autó annak az autónak a továbbfejlesztése, a jövő évi autó pedig a harmadik evolúciója lesz ennek az autónak.”

„Szóval ez egy nagyszerű sorozat volt. Meglepett, hogy valójában mennyi minden van ezekben az autókban. Amikor először megnéztem a szabályokat, nem voltam benne biztos. De igen, jó móka volt.”

Nocsak! A Williams is rástartolt Newey-ra!

Forrás :