fbpx

Nem igaz, hogy már Miami után kiteszi Sargeant szűrét a Williams

A Williams cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a Mercedes juniorja, Andrea Kimi Antonelli váltja Logan Sargeantet, ráadásul már rögtön Miami után, a következő F1-es futamon.

A Miami Nagydíjon felerősödtek a találgatások arról, hogy Kimi Antonelli már idént F1-es ülést kaphat, méghozzá a Mercedes erőforrást használó Williamsnél. Először az a hír röppent fel, hogy a nyári szünet során cserélhetik le rá a gyengén teljesítő Sargeantet. Ebben az esetben a fiatal olasz épp a 18. születésnapján debütálna, amennyiben az FIA külön engedélyt ad rá, mivel az F1-es versenyhétvégén való induláshoz be kell tölteni a 18. életévet.

Az FIA állítólag kapott is kérvényt arra vonatkozóan, hogy tekintve, hogy a versenyző 18. születésnapja már nincs olyan messze, korengedményt kaphasson. Ezt továbbgondolva, később ezt a pletykát is megfejelték, mi szerint a most hétvégi miami verseny lehet Sargeant utolsó futama, és Imolában, hazai pályán debütálhat Kimi Antonelli.

James Vowles, a Williams csapatfőnöke azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Imolában biztosan nem fog náluk vezetni a fiatal tehetség.

„Volt egy pletyka, ami arról szólt, hogy Imolától az autónkban lesz, de nem lesz az autónkban Imolán” – mondta Vowles az F1 TV-nek.

Vowles azonban elismerte, hogy a Williamsnél már folyamatban van annak felmérése, hogy ki lesz Alex Albon csapattársa 2025-ben és azon túl.

„Jelenleg a 2026-os és 2025-ös versenyzőket értékeljük, és amit igazán szeretnénk, az a megfelelő versenyzőpárosítás erre a két évre, hiszen amikor a szabályváltozásokon megyünk majd keresztül, nem szeretnénk, ha folyamatosan cserélődnének a versenyzők, szóval a megfelelő párost keressük arra az időszakra” – tette hozzá.

„Kétségtelen, hogy hatalmas képességek rejlenek benne [Kimi Antonelliben], de 20 hónappal ezelőtt még egy F4-es autóban ült, ez teljesen más, mint a legtöbb. Jelenleg négy-öt versenyzővel beszélünk erről az időszakról.”

„Elég boldog vagyok, hogy egy kicsit hátradőlhetek és várhatok, ennél sokkal inkább az a kötelességem és felelősségem, hogy először ezt az autót gyorsabbá tegyem, mert Alex egy bajnoki szintű versenyző. Mmegfelelő autót kell biztosítanunk neki, és ezt még nem tettük meg; aztán majd ez jellemzően más lehetőségeket nyit meg a jövőben.”

Az Antonelli pályára küldése kapcsán az FIA szóvivője így nyilatkozott: „Megkaptuk ezt a kérést, és megvizsgáljuk. De van egy folyamat, amit követni kell, és több embernek/bizottságnak kell szavaznia és beleegyeznie, mivel ez szabálymódosítást igényel.”

Már Miami után repülhet Sargeant, és azonnal debütál Kimi Antonelli?

Forrás :