fbpx

Verstappen elutasította a Mercedes ajánlatát a dupla fizetéssel!

A háromszoros F1-es világbajnok Max Verstappen jelezte, hogy visszautasítja a Mercedes évi 250 millió dolláros ajánlatát, és marad a Red Bullnál. Legalábbis egyelőre.

A napokban kiderült, hogy a csapat legendás technikai vezetője, Adrian Newey év végén távozik a Red Bulltól. Ezzel pedig felerősödtek a pletykák, melyek szerint Verstappen is csapatot válthat, annak ellenére, hogy a szerződése 2028 végéig szól. Vannak benne ugyanis olyan záradékok, amelyek lehetővé teszik számára, hogy távozzon, ha Newey, Christian Horner csapatfőnök vagy Helmut Marko vezető tanácsadó távozik a csapattól.

2026-ra mind az aerodinamikai, mind a motorszabályzatban hatalmas változás következik be, így kérdéses, hogy Newey nélkül is megmaradhat-e a Red Bull dominanciája. 2025-ben azonban még maradnak a szabályok.

Most pedig Verstappen tisztázta, hogy marad a csapatnál, bár azt nem mondta, hogy meddig.

„Szerintem fontos, hogy mindig a leggyorsabb autóval rendelkezzünk, mert így sokkal könnyebb elgondolkodni azon, hogy mi a helyes” – mondta.

„Végeredményben egy nagyon erős csapatunk van, akikről általában talán nem beszélnek eleget a sajtóban.”

„Tudják, hogy mit kell tenniük, tudják, hogy mennyit érnek a csapatnak, és tudják, hogy mennyire fontosak voltak a jelenlegi sikerekhez, az autó kapcsán is. Mi csak folytatjuk a munkát.”

A Verstappen távozását firtató pletykák a Horner-botrány óta keringenek.

A Horner, Verstappen édesapja Jos és Marko közötti nézeteltérések pedig csak szítják ezt a tüzet.

A Mercedes  – mivel év végén Lewis Hamilton távozik tőlük a Ferrarihoz – állítólag közel évi 250 millió dolláros ajánlatot tett Verstappennek, hogy a következő szezontól náluk versenyezzen. Ez több, mint kétszerese a Red Bullnál jelenleg kapott fizetésének.

Verstappen azonban tisztázta, hogy a leggyorsabb autó fontosabb számára, mint a fizetése.

„A nap végén számomra ez nem a pénzről szól. Természetesen már most nagyon boldog vagyok azzal, amit a csapatnál kapok” – mondta a holland.

„Tényleg az a fontos, hogy a leggyorsabb autóm legyen, és persze a jó környezet. Ez az, ami jelenleg megvan, és ez az, amit én is kértem.”

„Amíg a környezet megfelelő, és a leggyorsabb autónk van, addig elég egyszerű a dolog.”

2025-re tehát még biztosan nem vált csapatot a jelenleg háromszoros világbajnok Versrtappen.

Hivatalos: Egy korszak véget ér- Adrian Newey elhagyja a Red Bullt!

Forrás :