fbpx

Nocsak! A Williams is rástartolt Newey-ra!

Váratlan fordulatként a Williams csapat is „bejelentkezett” Adrian Newey-ért, állítja a RacingNews365.

Miután szerdán megerősítették, hogy a sztártervező az idei szezon végén távozik a Red Bulltól, máris mindenkit az foglalkoztat, hogy hol folytatja majd csodás karrierjét. Leginkább a Ferrari, az Astron Martin és a Mercedes került szóba.

A RacingNews365 azonban úgy értesült, hogy a Williams csapatfőnöke, James Vowles is tárgyalásokat folytatott Newey-val, hogy meggyőzze őt, térjen vissza a csapathoz. Ahhoz a csapathoz, amellyel az első konstruktőri bajnoki címét nyerte.

Bár a Williams nem rendelkezik a Ferrari és az Aston Martin pénzügyi lehetőségeivel, Vowles megkapta a tulajdonos Dorilton Capital áldását arra, hogy megpróbálja Newey-t visszacsábítani.

Bár úgy tudni, hogy a tárgyalások pozitívan indultak, Vowles tisztában van azzal, hogy nem kis feladat lesz megnyerni a 65 éves szakembert. Főleg mert a Williams jelenleg jócskán el van maradva a riválisoktól, minden téren.

A 2026-ra vonatkozó új erőforrás-szabályok azonban minden csapatnak tiszta lapot kínálnak.

A Williams versenyzője, Alex Albon, aki a Red Bullnál együtt dolgozott Newey-val, nem lát okot arra, hogy Vowles ne tudná őt a csapathoz csábítani.

„Érdekes lesz látni a következő lépését” – mondta Albon. „Biztos vagyok benne, hogy minden csapat üldözi őt, hogy megpróbálja megszerezni.”

„Bármit is választ, akár a visszavonulást, akár a versenyzést, minden jót kívánok neki. És nyilván a mi ajtónk is mindig nyitva áll.”

Hamilton és Alonso is tárt karokkal fogadná Newey-t, de ki lesz a szerencsés?

Forrás :