fbpx

Hamilton és Alonso is tárt karokkal fogadná Newey-t, de ki lesz a szerencsés?

Lewis Hamilton és Fernando Alonso is elismerte, hogy egy álom lenne számukra, Adrian Newey-val dolgozhatnának.

Miután kiderült, hogy a tervezőmérnök év végén távozik a Red Bulltól, mindenki azt találgatja, hogy vajon a Ferrarihoz, vagy az Aston Martinhoz fog igazolni? Esetleg a Mercedeshez?

Az Aston Martin versenyzője, Alonso, és a jövőre a Ferrarihoz igazoló Hamilton is elmondta, hogy nagyon örülne, ha Newey-val dolgozhatna.

„Nagyon is” – ismerte el Hamilton.

„Olyan nagyszerű múltja, pályafutása van.”

„Szerintem csodálatos kiegészítés lenne” – mondta mosolyogva a brit.

„Szerintem már most is nagyszerű csapatuk van” – mondta a Ferrariról. „Már most hatalmas előrelépést, előrelépést tettek, az autóik gyorsabbak idén. De igen, kiváltság lenne vele dolgozni.”

Arra a kérdésre azonban, hogy szóba került-e Newey valaha is a Ferrarival folytatott tárgyalásai során, mielőtt aláírta volna a szerződést, a hétszeres világbajnok visszafogottan válaszolt.

„Ez mind-mind privát beszélgetéses dolog” – válaszolta. „De ha összeállítanék egy listát azokról az emberekről, akikkel szívesen dolgoznék együtt, akkor ő abszolút az élmezőnyben lenne.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, mekkora az esélye annak, hogy Newey Maranellóba kerül, Hamilton így felelt: „Nem tudom. Majd meglátjuk.”

„Amikor a McLarenhez csatlakoztam, azt hiszem, az az ő autójának evolúciója volt. Azt hiszem, pont azután kerültem oda, hogy ő elment. Szóval az az autó egy olyan koncepcióból fejlődött ki, amin ő dolgozott. Szóval kiváltságosnak éreztem magam, hogy lehetőségem volt hozzányúlni valamihez, amin ő dolgozott.”

„Egy olyan csapat ellen versenyezni, amelynél az évek során ő olyan nagy szerepet játszott, hatalmas kihívás volt, de azt hiszem, mindig emlékeznünk kell arra, hogy a háttérben rengeteg ember van, és nincs egy kulcsember, aki… Nem egy ember, hanem egy egész csapatnyi ember végzi a munkát. Szóval el lehet képzelni, hogy a csodálatos tapasztalata ellenére, amit ő hoz a csapatba, az emberek, akikkel együtt dolgozik, továbbra is csodálatos munkát fognak végezni. És nem számítok arra, hogy a Red Bull ne tudna továbbra is nagyszerű autókat építeni. De bármelyik csapat szerencsés lenne, ha lehetőséget kapna arra, hogy vele (Newey-val)dolgozhasson.”

Alonso ugyanilyen szívesen látná Newey-t az Aston Martinnál.

„Mindig is szerettem volna egyszer az életben vele dolgozni” – mondta a spanyol. „Nagyon tisztelem őt. Őt tartom a valószínűleg legjobbnak, aki valaha is volt az F1-ben, a sportág legendájának. Bizonyos értelemben kiváltságosnak érzem magam, hogy mellette lehetek a paddockban, nyilván versenyzőként, de szerencsésnek érzem magam, hogy az ő útjának is részese lehettem, és ő is az én utam része volt, mert mindig az ő autói ellen versenyeztem.”

„Ott lesz a garázsomban az Aston Martin Valkyrie” – mondta Alonso vigyorogva – „Ez egy kis ajándék lesz magamnak, hogy Adrian Newey autója lesz nálam!”

Az Aston Martin Valkyrie sportautót ugyanis Newey tervezte, még abban az időben, mikor az Astron Martin a Red Bull partnere volt.

A spanyol azt is bevallotta, hogy a 2010-es évek elején, nem sokkal a Red Bull sportágba való belépése után, a hozzájuk való csatlakozásáról is volt szó.

„Néhányszor közel álltam hozzá” – mondta. „Még beszéltem is vele néhányszor, mert néhány ilyen találkozón a múltban nem csak Christian (Horner) és Helmut (Marko), hanem Adrian is jelen volt. Mindig kifejeztem neki a csodálatomat, és ő is mindig megosztotta velem a tiszteletét. Meglátjuk, mit fog csinálni a jövőben.”

„Ez egy kérdés Lawrence (Stroll, az Aston Martin tulajdonosa) számára” – mondta Alonso arra vonatkozóan, hogy vajon jelenlegi csapata leigazolhatja-e Newey-t. „Nagyon elégedettek vagyunk a műszaki részlegünkkel. Adrian a legjobb, vagy az egyik legjobb odakint, de be kell illeszkednie egy csapatba. Ez inkább Lawrence döntése, mint Adriané, végső soron a döntésnek meg kell történnie. Jelenleg nem erre koncentrálunk, sok mindent ki kell javítanunk az autón itt Miamiban.”

Hivatalos: Egy korszak véget ér- Adrian Newey elhagyja a Red Bullt!

Forrás :