fbpx

Günther Steiner beperelte a Haas csapatot

Napvilágot látott, hogy a Haas F1-es csapatának korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner jogi lépéseket tesz a munkaszerződésének megszegése miatt. A bírósági dokumentumokban az is szerepel, hogy „a Haas F1 nem tarthatja vissza Steiner úrtól a kiérdemelt juttatásokat”.

Steiner a Haas F1 Team élén állt annak 2014-es megalakulása óta.

A dokumentumban a 2021 és 2023 közötti időszakot említik, mely időszak a csapatfőnökként kötött harmadik munkaszerződésének hatálya alá tartozott. Ennek a szerződésnek része volt az éves bónuszok kifizetése a következő év januárjában.

Az 59 éves ex-csapatfőnök szerződését tavaly év végén nem hosszabbították meg.

„Az, hogy a Haas F1 nem hosszabbította meg Steiner úr munkaszerződését, a munkaszerződés értelmében ‘okkal történő felmondásnak’ minősül, amiért Steiner úr jogosult az összes ‘alapfizetésre és minden egyéb, a felmondás időpontjáig kiérdemelt kompenzációra’, amely magában foglalja a 2023. december 31-ig kiérdemelt jutalékokat is.”

Állítólag ezek kifizetése nem történt meg.

A kereset felvázolja, hogy az ex-csapatfőnök iparági ismeretségei és kapcsolatai milyen előnyöket nyújtottak a Haas szervezet számára.

Azt is állítják továbbá, hogy a csapat továbbra is engedély nélkül használja a nevét és a képmását. A csapatfőnök rendkívül népszerű volt (és az most is) a rajongók körében, így korábban a csapat megvásárolható pólókat is készített annak képével, nevével és idézeteivel.

„A Haas F1-nek nincs joga Steiner úr nevét, képét és képmását használni, vagy azokat bármilyen médiában felhasználni a munkaviszonya megszűnése után” – áll a bírósági beadványban.

„A Haas F1 nem fizetett kártérítést Steiner úrnak a nevének és képmásának jogosulatlan felhasználásáért.”

Steiner berúgta az Instagram ajtaját, családja majdnem szívrohamot kapott