fbpx

Bottas váratlanul új versenymérnököt kap, és egy korai döntés is meglepte

Valtteri Bottas értetlenül áll a Sauber (Stake) csapat felállásában bekövetkezett jelentős változás előtt. Meglepődött azon is, hogy a következő szezon versenyzőpárosának egyik tagját már meg is nevezték.

Bottas új versenymérnökkel vág neki a hétvégi Miami Nagydíjnak: Alex Chan helyett Steve Petrik fog a finn versenyzővel dolgozni. A csapat nem adott konkrét indokot arra vonatkozóan, hogy miért döntött a váltás mellett, pláne épp egy újabb sprint hétvége előtt.

„Azt hiszem, ez inkább a csapatot érintő kérdés” – felelt Bottas mikor a döntésről kérdezték.

„Igen, elég hirtelen történt a változás. Nyilvánvalóan ez egy sprint hétvége, így nem lesz könnyű egy friss emberrel dolgozni, de nyilván megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle. Rengeteg támogatást kap. De igen, ez egy elég hirtelen változás.”

Arra a kérdésre, hogy megbeszélték-e vele a változtatást, így felelt: „Ez része a csapat újjáépítésének.”
„Néhányan távoznak, néhányan csatlakoznak. Nyilvánvaló, hogy sok ilyen döntés nem az én kezemben van. Nem én hozom meg ezeket a döntéseket.”

Bottas jövője a csapatnál azonban továbbra is bizonytalan, ahogyan jelenlegi csapattársáé, Guanyu Zhou-é is. Mivel Nico Hülkenberg érkezését már bejelentették, minimum az egyiküknek biztosan távoznia kell majd a csapattól. Az Audi 2026-ban érkezik a sportba, a Sauber megvásárlásával, és mindenképp akartak egy német versenyzőt.

Hülkenberg ilyen korai bejelentése meglepte Bottast.

„Természetesen az időzítés elég korai és egy kicsit meglepő” – mondta. „De a versenyzői piac kezd megmozdulni.”

„Van értelme (Hülkenberg leigazolásának). Ő német, és az Audi elég világossá tette, hogy német versenyzőt akar, szóval minden rendben van. Meglátjuk, mi lesz a következő lépés.”

Valtteri Bottas kvalifikált az októberi UCI világbajnokságra!