fbpx

Hoppá! Sainz máris elutasította volna az Audi ajánlatát?

A spanyol sajtó értesülései szerint Carlos Sainz elutasíthatta az Audi ajánlatát.

A spanyol versenyzőnek a szezon végén táviznia kell a Ferraritól, mert a csapat úgy döntött, hogy Lewis Hamiltont igazolják a helyére. Sainz neve így összefüggésbe került a Mercedesszel – Hamilton helyére -, a Red Bullal – Sergio Pérez helyére leginkább, vagy ha meglepetésre távozna a csapattól Max Verstappen akkor az ő helyére – valamint a Sauber oldalán 2026-ban az F1-be belépő Audival. Bizonyos szempontból ráadásul ez utóbbi volt a legerősebbnek tűnő opció.

Noha az Audi ellen is szóltak/szólnak érvek. Hiszen ha Sainz elkötelezi magát az Audi mellett, akkor 2025 valószínűleg az építkezés éve lesz a Saubernél, mielőtt a német gyártó átveszi a 2026-os szezonra a csapatot, mikor új technikai szabályok is életbe lépnek.

Mivel Sainz vélhetően ajánlatot kapott a Red Bulltól is, valamint a Mercedes is esélyes, a spanyolnak valószínűleg rengeteg forgatókönyvet kell mérlegelnie. Az Audinál nincs garancia arra, hogy egyhamar sikereket érhet el. Ugyanakkor arra sincs garancia, hogy a Red Bull domináns marad, vagy a Mercedes visszatér bajnoki formájához a következő években.

A Red Bullnál a legfőbb „ellenérv” jelenleg maga Verstappen, aki egyértelműen a csapat elsőszámúja – amíg a csapatnál van. Míg a Mercedesnél George Russell arra vár, hogy Hamilton után ő lehessen az új főember a csapatnál. De még erre sincs garancia, mert a csillagos márka már nagyon arra készül, hogy a következő években Andrea Kimi Antonelli legyen az új fiatal ászuk.

Miután a Sauber/Audi a múlt héten leigazolta Nico Hülkenberget, a spanyol média szerint az Audi most fogja bejelenteni második versenyzőjét is, de az nem Sainz lesz.

Antonio Lobato, a Sainz-táborhoz közel álló, elismert újságíró szerint Sainz úgy döntött, hogy nem fogadja el az Audi ajánlatát, annak ellenére, hogy az magasabb pénzbeli ajánlatot tett neki, mint bárki már.

Lobato arról is beszámolt, hogy Sainz elmulasztotta az Audi által megszabott határidőt, hogy eldöntse, aláír-e a hozzájuk, vagy sem.

„Úgy döntött, hogy nem fogadja el az ajánlatot, és elmulasztotta a határidőt, ameddig válaszolnia kellett volna” – írta Lobato az X-en (korábban Twitter).

„Az elfogadás egy jó pénzügyi ajánlat mellett nyugalmat is adott volna neki, de inkább vállalta a kockázatot, hogy megnézze, talál-e helyet egy versenyképesebb csapatnál.”

„Fő lehetőségek: Red Bull, ha lesz mozgás (úgy tűnik, igen) és a Mercedes. Tárgyalnak, de még nincs semmi. A Mercedes Verstappent akarja, aki kétségtelenül a kirakós kulcsdarabja.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Audi és Sainz összefogásának esélye teljesen elszállt volna. A spanyolokkal szemben a PlanetF1.com úgy tudja, hogy az Audi egyelőre nem tervez bejelentést második versenyzőjével kapcsolatban, és az állítólagos Sainz-határidő csak a sajtó spekulációja volt.

Sainz és menedzsere, Carlos Onoro Sainz világossá tették, hogy jelenleg szinte bárkivel hajlandóak tárgyalni.

„Mondjuk úgy, hogy ez egy érdekes időszak jelenleg” – mondta Onoro Sainz az F1 Nation podcastnek.

„A versenyzői piac az utóbbi időben eléggé felbolydult, és szerintem az elkövetkezendő hetekben látni fogunk néhány mozgást, de egyelőre folytatódik a zsonglőrködés.”

Arra a kérdésre, hogy lesz-e bejelentés a következő, miami futam előtt, így válaszolt: „Nem, nem, nem! Kína és Miami között nyugodtan aludhatsz, ne aggódj!”

„Nem lesz nagy hír, legalábbis tőlünk nem fog jönni, biztos, hogy nem. Még játszunk egy kicsit, szóval majd meglátjuk.”

Sainz Audi-ajánlatával nem tud versenyre kelni a Red Bull

Forrás :