fbpx

A Ferrarinál éveket, a McLarennél 3 hónapot töltött az Alpine új technikai igazgatója

Az Alpine Formula-1-es csapata bejelentette, hogy David Sanchezt nevezte ki az újonnan létrehozott technikai igazgatói posztra.

Sanchez az enstone-i technikai részleg felügyeletét látja majd el, és a csapat teljesítményéért, mérnöki és aerodinamikai területéért lesz felelős.

A francia azonnal megkezdi munkáját, a szerződéskötésre mindössze néhány héttel a McLarentől való távozása után került sor.

Sanchez mindössze három hónapig volt a McLaren kötelékében, majd a felek a szakítás mellett döntöttek. Úgy találták, hogy a feladatai nem felelnek meg a korábban megbeszélteknek.

Az Alpine-nál betöltött új pozíciójában a csapat friss technikai struktúráját fogja irányítani: Ciaron Pilbeam (technikai igazgató – teljesítmény), Joe Burnell (technikai igazgató – mérnöki tevékenység) és David Wheater (technikai igazgató – aerodinamika) mind neki jelentenek majd.

Az Alpine meglehetősen nehezen kezdte a 2024-es F1-es szezont, és jelenleg csak a kilencedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, nulla ponttal.

Sanchez ezzel visszatér ahhoz a csapathoz, amelynél F1-es karrierjét kezdte, hiszen 2005-ben csatlakozott az akkor még Renault néven futó csapathoz junior aerodinamikusként.

A McLarennél töltött rövid időszaka előtt Sanchez egy évtizedet töltött a Ferrarinál, ahol vezető szerepet töltött be az aerodinamikai részlegen.

„Izgatottan várom ezt a kihívást az Alpine-nál” – mondta Sanchez. „Alig várom, hogy újra Enstone-ban dolgozhassak, azon a helyen, ahol Forma-1-es karrieremet kezdtem.”

„Ebben a csapatban mindig is nagyon sok fantasztikus ember dolgozott, és nyilvánvalóan olyan sok potenciál rejlik benne, amit ki lehet aknázni. Nagy feladat áll előttünk, hogy javítsuk a pályán nyújtott teljesítményt, és ez a fajta kihívás az, ami motivál.”

„Nagyon készen állok a kezdésre, és alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak az Enstone-Viry technikai csapatokkal, azzal az egyetlen céllal, hogy újra rendszeres sikereket hozzunk ennek a nagyszerű csapatnak.”

Az Alpine cáfolja, hogy eladó lenne az F1-es csapatuk

Forrás :