fbpx

Jos Verstappen utalt rá, hogy fia a csapatváltáson gondolkodik

Jos Verstappen egészen egyértelmű utalást tett arra, hogy Max Verstappen a Mercedeshez igazolhat.

A háromszoros világbajnok, aki idén zsinórban negyedik F1-es címére hajt, 2028 végéig áll szerződésben a Red Bull-lal. Ennek ellenére a holland versenyző jövője nem biztos a csapatnál.

Az elégedetlenség első egyértelmű jelei a szezon elején érkeztek Verstappen részéről, amikor úgy tűnt, hogy a csapat tanácsadóját, Helmut Markót felfüggeszthetik. Verstappen világossá tette, hogy a Red Bull-lal való további F1-es részvétele kétségessé válik, ha Marko nem marad a pozíciójában. Végül azonban a felfüggesztés nem valósult meg.

A bizonytalanságot kihasználva Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke jelezte, hogy szeretné Verstappent a csapatához csábítani, mivel az idei év végén Lewis Hamilton átigazol tőlük a Ferrarihoz.

Bár Verstappen nem jelezte átigazolási szándékát, édesapja, Jos az eddigi legvilágosabb utalást tette arra, hogy vannak mérlegelendő lehetőségek.

A RaceXpressnek a Rally de Wallonie alatt beszélt erről Jos.

„Gyors autója van, de nekünk is tovább kell tekintenünk 2026-ig, szóval jelenleg hagyjuk, hogy minden jöjjön. Nagyon nyugodtak maradunk, és meglátjuk, mi fog történni” –  idézte Verstappent, a RacingNews365.nl.

Mivel Verstappen uralja a jelenlegi mezőnyt, édesapja tele volt büszkeséggel, hogy milyen sikeres lett.

„Őrületesen jól megy. Hihetetlen, hogy milyen erős mára” – mondta.

„A verseny alatt is csak azt veszed észre, hogy mindent kézben tart és mindenre odafigyel.”

Adrian Newey esetleges távozása is nagy csapás lehet a Red Bull számára, és újabb érv lehet Verstappen távozására is.

„Normális esetben nem mondok erről semmit…” mondta id. Verstappen ezzel kapcsolatban.

„Mit is mondhatnék erről? Nem tudok róla semmit. Alapvetően van egy megállapodás közte és a Red Bull között, a többit majd meglátjuk. Erről nem mondhatok semmit. Mindannyian tudjuk, hogy mit teljesített és mennyire jó.”

Míg Horner azt mondta, hogy „semmi kétség” nincs afelől, hogy Verstappen hol fog versenyezni 2025-ben, Toto Wolff azt sugallta, hogy a „leggyorsabb autón” kívül más tényezők is szerepet játszhatnak abban, hogy Verstappen marad-e vagy távozik.

Newey felesége már az Olaszországba költözést intézi?

Forrás :