fbpx

Verstappen legjobb barátjának tekinti riválisát, és el is mondta miért

Max Verstappen egyértelmű választ adott arra, hogy kivel jön ki a legjobban az ellenfelei közül.

A holland világbajnok a Forma-1-en kívül jó barátságot ápol a Team Redline e-sport csapat tagjaival (aminek az egyik vezetője is lett), ám a száguldó cirkuszon belül is van egy személy, akivel olykor közös programokat szervez. Ugyan a 26 éves pilóta egykori csapattársával, Daniel Ricciardóval is jó viszonyt alakított ki, ám Lando Norrist még a gokartos időkből ismeri.

Verstappen kihangsúlyozta, hogy már régebben felfigyelt a brit pilóta tehetségére, és az évek alatt az ismertségből barátság lett. Így mikor arról kérdezték a háromszoros világbajnokot, hogy ki áll hozzá a legközelebb a mezőnyből, egyértelműen a McLaren versenyzőjét nevezte meg. Ugyanakkor a Red Bull pilótája megindokolta azt is, miért kedveli Norrist.

,,Nagyon jól kijövök Landóval (Norris), ő egyszerűen magát adja és normális. Ő a legjobb barátom a mezőnyből. Egyszerűen szereti azt, amit csinál. Már évekkel ezelőtt, még a gokartos időkben láttam, hogy mennyire gyors, bár ellene akkoriban nem versenyeztem. A tehetség csakúgy kibontakozott belőle” – magyarázta a holland versenyző.

Norris is hasonló véleménnyel van Verstappenről, ám a brit pilóta azt is kihangsúlyozta, hogy a Red Bull versenyzőjének dominanciája nem tesz jót a Forma-1 nézettségének.

,,A nézők számára ez frusztráló (Verstappen eredményessége), de ez mindig is így volt. Most nagyobb dominanciával kell szembenéznünk, mint eddig bármikor, így talán nem ez a legizgalmasabb program. Azok a versenyek voltak igazán kecsegtetőek, amiken Max (Verstappen) nem volt ott. Ha azt látod, hogy minden egyes alkalommal ugyanaz a versenyző nyer, akkor kezd unalmassá válni a dolog. Ezek a nyilvánvaló tények” – tette hozzá Norris.

Forrás :