fbpx

Newey felesége már az Olaszországba költözést intézi?

Egyre inkább reálisnak tűnik, hogy Adrian Newey távozik a Red Bulltól, ami komoly csapást jelenthet a csapatnak. Az új munkaadója pedig jó eséllyel a Ferrari lesz.

Newey-t a Forma-1 történetének egyik legjobb mérnökeként tartják számon, mivel eddigi karrierje során 12 konstruktőri bajnoki címet nyert, és autóival 13 egyéni bajnoki címet nyertek versenyzők.

A csapatfőnök Christian Horner körül nemrég kirobbant vita, mi szerint egy női alkalmazott szexuális zaklatással vádolta, sok gondot okozott annak ellenére, hogy egy belső vizsgálat ártatlannak találta Hornert. A vezetésben ellentétek feszülnek, ami úgy tűnik, meghozta Newey kedvét a távozáshoz.

A csapat továbbra is tarol, Verstappen zsinórban negyedik világbajnoki címére hajt, de Newey nem bírja a csapaton belüli politizálást. A Ferrarihoz való átigazolásra pedig jelenleg az utal a legjobban, hogy Newey felesége állítólag olaszországi ingatlant keres.

„Azt sugallják, hogy a felesége, Amanda olaszországi ingatlanok után kutat” – számolt be róla a Daily Mail. „Ahol akkor élhetnének, ha a Ferrari felé veszi az irányt, és egy utolsó fejezetet nyit az F1-es életében, amely a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál is sikereket hozott.”

A Red Bull már korábban is túlélte a Ferrari udvarlását Newey kapcsán és sikerült Newey-t marasztalni egy komoly ajánlattal.”

„Ez nem sokkal a lezárás előtt történt, amikor a Red Bull szemet gyönyörködtető pénzt ajánlott neki, óvatos becslések szerint évi 10 millió fontot…”.

Ezúttal azonban nem biztos, hogy a pénz elég érv lesz a maradás mellett.

A Ferrari kész olyan ajánlatot adni Newey-nak, amivel keresztbe tesz a riválisoknak

Forrás :