fbpx

A Visa után a Mastercard is kinézett egy csapatot magának?

Sajtóértesülések szerint a Mastercard is szeretne névadószponzor lenni a Forma-1-ben, így már ki is néztek egy alakulatot maguknak.

Mikor az AlphaTauri bejelentette, hogy nevet vált, kevesen tippeltek volna arra, hogy Visa Cash App RB megnevezéssel folytatják tovább. A Miami Nagydíj közeledtével viszont egy újabb pénzügyi vállalat lépne be újra a száguldó cirkuszba, és a hírek szerint már fel is vették a kapcsolatot a kiszemelt istállóval.

A SportBusiness szerint a Mastercardért folytatott versenyt a McLaren vezeti, ugyanis az amerikai vállalat a Zak Brown által menedzselt csapattal állhat a legközelebb a megállapodáshoz. A magazin úgy tudja, hogy az üzlet nyélbe ütése után ,,McLaren Mercedes Mastercard” lesz alakulat új neve.

A Mastercard másokkal is incselkedik:

Ugyanakkor az amerikai cég az Aston Martin, a Ferrari és a Mercedes felületein is el tudná képzelni a logóját. A Ferrari már korábban tárgyalt a vállalttal, és egy kisebb szponzori megállapodást kilátásba is helyezett, ám egyelőre félbe maradtak a megbeszélések, mivel a Mastercard a McLarenre helyezné a hangsúlyt.

Az amerikai vállalat korábban már feltűnt a száguldó cirkuszban a Jordannél, de nem ismeretlen a számukra a Bajnokok Ligája, a rögbi-világbajnokság és a PGA Tour sem.

Forrás :