fbpx

A Ferrari kész olyan ajánlatot adni Newey-nak, amivel keresztbe tesz a riválisoknak

Adrian Newey jelenleg a Red Bull Racing  technikai igazgatója. 1988-ban a March csapattal debütált az F1-ben. Azóta 12 konstruktőri bajnoki címet nyert, és autóival 13 egyéni bajnoki címet nyertek versenyzők.

A most 65 éves szakembert most többen is szeretnék elcsábítani a Red Bulltól, beleértve a Ferrarit is. Az olasz alakulat már régóta szeretné megszerezni őt, azonban hosszú idő óta most lehet erre a legnagyobb az esély. Ahhoz azonban, hogy a Ferrari kellően kecsegtető legyen Newey számára, előnyösebb szerződést kell kínálniuk számára, mint a Red Bull. És nem feltétlenül anyagilag. Vagy nem csak anyagilag.

Newey szereti a különféle technikai kihívásokat, a Ferrari pedig állítólag kész olyan csábító ajánlatot tenni neki, amivel keresztbe tehetnek az Aston Martinnak és a Mercedesnek is. A Ferrari állítólag szívesen adna az angolnak egy „szupertanácsadói szerepet” is, amely által az F1-en túl más, különböző projektjeikben is részt vehetne. Newey így foglalkozhatna így a szuperautó részlegükkel is, sőt, esetleg egy vitorlás projekten is dolgozna. Miközben a „szupertanácsadói” munkakör sem kötelezné britet arra, hogy végleg Olaszországba költözzön.Tekintve, hogy Newey a Maranellóba való költözést már korábban is elvetette.

A vitorlás projekten való munka lehetősége akár még döntő is lehet .

Newey ugyanis megbízta a brit Oyster hajógyárat 2023 novemberében, hogy építsen neki egy 90 láb hosszú vitorlás jachtot, az Oyster 885-öt. A vitorlás tervezésében is segített, azzal a céllal, hogy körbehajózza vele a világot. A Ferrari pedig abban reménykedik, hogy egy átfogó szerep lázba hozhatja Newey-t és a világkörüli út helyett őket választja majd.

Newey felmondott a Red Bullnál? Erős a pletyka!

Forrás :