fbpx

Newey felmondott a Red Bullnál? Erős a pletyka!

A mai nap folyamán rendkívül felerősödtek azon pletykák, melyek szerint Adrian Newey, a Red Bull technikai főnöke elhagyja a csapatot. Szinte már tényként közölték, így a csapat reagálni kényszerült.

Newey, aki 2007 óta dolgozik a Red Bullnál, ám a pletykák szerint új csapat után néz. Ennek oka pedig állítólag a csapaton belül eluralkodott politikai viszály. Mivel ő ki nem állhatja az ilyesfajta politizálást. Nem beszélve arról hogy a csapatfőnök Christian Horner csapatfőnök ellen még belső vizsgálatot indítottak. Miután Hornert nem találták bűnösnek, Jos Verstappen, Max édesapja Horner távozásáért „kampányolt”, míg Helmut Marko felfüggesztésének lehetősége miatt maga Max Red Bull-os jövője is kétségessé válik, mivel ő ragaszkodik a tanácsadóhoz.

Ma új fordulaton pörgött a pletyka Newey távozása kapcsán, mivel a német Auto Motor und Sport, a brit BBC és a holland De Telegraaf is arról számolt be, hogy Newey felmondott a Red Bullnál.

A PlanetF1.com azonban saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy Newey távozása a Red Bulltól nincs kilátásban, és a 65 éves szakember semmilyen formában nem jelezte, hogy jelenlegi szerződése lejárta előtt távozni kívánna az alakulattól.

Newey tavaly írt alá egy új szerződést, amelynek értelmében 2025 végéig marad a Red Bull alkalmazásában.

„Adrian legalább 2025 végéig szerződésben áll” – mondta a Red Bull szóvivője a PlanetF1.com-nak.

„Nincs tudomásunk arról, hogy bármely más csapathoz csatlakozna.”

Ez persze nem zárja ki teljesen annak a lehetőségét, hogy Newey felmondjon a szerződés lejárta előtt, ha úgy akarja.

Az Aston Martin elképesztő pénzt fizetne a Red Bull-os Newey-ért!

Forrás :