fbpx

Bekékül a Ferrari és még csak nem is az új szponzor miatt!

A Ferrari bejelentette, hogy a közelgő Miami Nagydíjra „friss és váratlan” színekkel állnak elő. A versenyzők már be is mutattak egy teljes szett kék Ferrari-ruhát, de úgy tudni, hogy az autó is kékül majd.

Nem először kapcsolódik azonban ez a szín az alapvetően vörös alakultahoz. A kék két történelmi árnyalatát – Azzurro La Plata és Azzurro Dino – fogják alkalmazni a Ferrari észak-amerikai jelenlétének 70. évfordulója alkalmából.

Az Azzurro La Plata azt a színt idézi, amelyet Alberto Ascari viselt a Forma-1-ben legsikeresebb szezonjaiban, amikor a Ferrari első világbajnoka lett, 1952-ben és 1953-ban. Az olasz általában kék versenyruházatot viselt, amelyhez egy hozzá illő sisak is tartozott, és amelyet szerencsehozónak tartott.

Ugyanezt a színt láthattuk a Ferrari versenyzőinek versenyruháján is az 1960-as években, többek között John Surtees, Lorenzo Bandini, Ludovico Scarfiotti és Chris Amon esetében. Niki Lauda versenyruhája a Ferrarinál töltött első évében szintén ebben a kék árnyalatban pompázott, de a maranellói dolgozók által viselt ingek is ilyen színűek voltak..

Az Azzurro Dino, a másik szín, amelyet a csapat Miami előtt újjáélesztett, egy mélyebb árnyalat, amelyet a múltban számos versenyző is kedvelt. Legutóbb Clay Regazzoni viselte 1974-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Scuderia Ferrari HP (@scuderiaferrari) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Scuderia Ferrari HP (@scuderiaferrari) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ray-Ban (@rayban) által megosztott bejegyzés

Nagynevű szponzort szerzett a Ferrari, megújul nevük és a festésük is!