fbpx

Verstappen horror fizetése miatt nem igazolhatnak mellé nagyágyút

Történelmi érát és történelmi dominanciát produkál Max Verstappen. A Red Bull holand extraklasszisa napról-napra átírja a rekordokat. Teljesítményét pedig a munkaadója busásan meghonorálja.

Sajtóhírek szerint Verstappen éves fizetése 55 millió dollár, ami heti 1,05 millió dolláros gázsit jelent. Hozzá legközelebb Lewis Hamilton áll, aki hetente 863 ezer dollárt tehet zsebre.

A címvédő fölénye ebben is jelentős. Ez pedig igencsak leszűkíti a lehetőségeit, ha váltani akarna.

De látva a sikereket, nehéz elképzelni, hogy önszántából távozna a sikeres csapattól.

Ám a csapattársának kiléte kérdőjel. Sergio Pérez idén elfogadhatóan teljesít, rendre hozza a kötelező eredményeket, ám a jövője többször is kérdésessé vált. Jelen pillanatban sincs szerződése 2025-re a bikásokkal.

Ralf Schumacher szerint pedig éppen Verstappen brutális fizetése az, ami miatt a Red Bull lehetőségei is beszűkülnek. Ugyan a pilóták fizetése nem tartozik a költségvetési korlát alá, mégis egy csapatnak, legyen szó bárkiről is, kétszer is meggondolandó két hatalmas fizetésű pilóta alkalmazása, gazdasági szempontokból.

Pérez esetleges utódjaként legerősebben a Ferraitól távozó Carlos Sainzot emlegetik, aki a Ferrarinál jelenleg heti 230 ezer dollárt keres. Egy új csapatnál nyilván ennél nagyobb fizetést is remélhet.

Schumacher szerint azonban Verstappen és Sainz fizetése éves szinten közel 70 millió dollárba kerülne a csapatnak, ami ő szerinte már túlmagas fizetésekre.

„Max relatíve magas fizetése azt is jelenti, hogy a Red Bull költségvetése igencsak behatárolt.” – foglalta össze röviden Sainz esetleges leigazolását.

A Mercedes képes lenne több fizetést adnia Verstappennek mint Hamiltonnak, csak igazoljon át

Forrás :