fbpx

Vasseur elmondta, mi szólt Hamilton mellett, amiért Sainz lapátra kerül

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elismerte, hogy Carlos Sainzot „nehéz helyzetbe” hozta az idei szezonban. Méghozzá azzal, hogy már februárban kiderült, hogy 2025-től Lewis Hamilton váltja őt a Ferrarinál.

Vasseur az utóbbi időben visszafogottan nyilatkozott, amikor újságírók Sainz közelgő távozásával és a hétszeres világbajnok Hamilton érkezésével kapcsolatban kérdezték. Most azonban részletezte kicsit a meglátásait.

„A sebesség mellett nyugalmat hoz a csapatba, tapasztalatot [kapunk] egy olyan valakitől, aki már rengeteget nyert, és lenyűgöző a pályafutása” – mondta Vasseur a Radio France-nak.

„Hamilton érkezése nagyon fontos a csapat számára. Erre van szükségünk a Ferrarinál, hogy előrébb lépjünk és több eredményt érjünk el” – tette hozzá.

A Charles Leclerc és Hamilton közötti dinamikával kapcsolatban is lelkesedésének adott hangot.

„Én is szuper boldog vagyok, mert meg vagyok győződve arról, hogy Charles és Lewis jól kijönnek majd egymással”.

A helyzet Vasseur és Leclerc számára is kifejezetten feszült azonban, mivel a saját akarata ellenére távozó Sainz teljesít jelenleg erősebben a csapatnál. Többen fel is teszik a kérdést, hogy ha Sainz is Leclerc fejére tud nőni, akkor hogy fogja kezelni a monacói a Hamilton jelentette nyomást?

Vasseur Hamilton 2025-től Leclerc-re gyakorolt hatásáról így nyilatkozott: „Ez segíteni fogja Charles-t, mint versenyzőt.”

Vasseur továbbá kifejtette, hogy Hamilton hatása túlmutat majd a puszta verseny- vagy kvalifikációs teljesítményen, egész évben hatással lesz a csapatra.

„Akkor már nem csak a kvalifikáción vagy a versenyen nyújtott teljesítményről fog ez szólni, hanem a teljes képről is – tehát az év 365 napján. És szerintem Lewis ebben abszolút mester.”

Sainz professzionalizmusát is dicsérte ugyanakkor a csapatfőnök, hiszen a kihívásokkal teli körülmények között kiváló eredményeket szállít.

„Az év eleje óta tudják, hogyan kell folyamatosan csapatjátékot játszani” – jelentette ki Vasseur, majd hozzátette: „Ausztráliában ezt nagyon jól csinálták. Japánban pedig azt is kértük tőlük, hogy cseréljenek helyet, mert más-más stratégián voltak.”

Bár mikor Vasseur ezt mondta, még nem tudhatta, milyen csatát vívnak majd a versenyzői Kínában.

Ha Leclerc-t már most sokkolja csapattársa teljesítménye, mi lesz jövőre?