fbpx

Robin Räikkönen karrierjéről lamentált két tapasztalt finn versenyző

Kimi Räikkönen a 2021-es Forma-1-es szezon végeztével visszavonult. Azóta családjának szenteli idejét, és elkezdte egyengetni 9 éves kisfia, Robin Ace gokartos karrierjét.

A kisfiút nagy figyelem övezi, ennek következménye az is, hogy már rajongói termékeket is lehet venni hozzá kapcsolódóan.

Hogy tartós lesz-e Robin érdeklődése a versenyzés irányt, idővel kiderül. Mindenesetre tehetségesnek tartják az ifjú Räikkönent.

Kimi jó barátja, Toni Vilander, aki maga is versenyző, emellett pedig a finn Viaplay kommentátora, az Iltalehtinek beszélt Robin fejlődéséről.

„A mi időnkhöz képest a legnagyobb változás az, hogy minden sokkal fiatalabb korban történik” – mondta. „10 éves korodra már tapasztalatra van szükséged Olaszországban.”

Vilander dicsérte a Räikkönen család diszkrét hozzáállását is, ahogy megosztják Robin versenyzői eredményeit.

„A család mindent nagyon okosan csinál. Kicsit később teszik közzé Robin eredményeit, hogy ne tudja mindenki, mit csinálnak.”

Mika Salo, egy másik korábbi finn F1-es versenyző, Robin lehetséges karrierútjáról spekulált.

„Nyilvánvalóan nem szabad elfelejtenünk, hogy ő még gyerek” – figyelmeztetett Salo. „Szóval teljesen korai lenne megjósolni, hogy mi fog történni a jövőben.”

Kiemelte azonban az F1-es karrierhez szükséges anyagi és társadalmi erőforrásokat, ami tekintetében mindenképp jó helyzetben van a kisfiú.

„De kiszámoltam, hogy az egész út a gokartozástól a Forma-1-ig körülbelül 10 millió euróba kerül. És mint tudjuk, Kiminek nemcsak pénze van, hanem kivételesen erős kapcsolatai és kiváló hírneve is.”

Egy ex-F1-es versenyző is figyelte a győztes Robin Räikkönent