fbpx

Alonso szerint, meg lehetett volna az első sor: A kör elején volt egy pillanatom

Fernando Alonso úgy érezte, hogy az első sor is fogható lett volna a Kínai Nagydíj időmérőedzésén.

A spanyol versenyző a sprintversenyen defektet kapott, így kénytelen volt a boxba hajtani és feladni a viadalt. Ugyanakkor az események után még egy 10 másodperces időbüntetéssel is gazdagabb lett, mivel a stewardok őt látták szabálytalannak a Carlos Sainzcal vívott csatája után. Az időbüntetés mellett, (ami a kiesés miatt nem osztott nem szorzott) három büntetőpontot is kapott a kétszeres világbajnok.

Ám a kvalifikáción a 42 éves pilóta új erőre kapott, és a harmadik helyig meg sem állt. Az Aston Martin versenyzője úgy érezte a leintés után, hogy még Sergio Pérez is fogható lett volna, ám összességében örült annak, hogy jó pozícióból kezdheti meg a futamot vasárnap.

,,Nem tudom, mennyire van tőlünk Checo (Sergio Pérez), de nekem volt egy pillanatom az első vagy a második kanyarban. Feltettem magamban a kérdést, hogy folytassam-e azt a kört, vagy félbehagyjam. Nem adtam fel, és sikerült jó kört összerakni. Az autónk javult reggel óta. Végre, jó irányba mozdultunk el beállítások terén. Ám úgy vélem, hogy ez a legtöbbeknél így történt. Mindent persze nem tudsz megváltoztatni, de néhány apró dolgot módosíthatsz. Az egyensúly érdekében változtatsz meg pár dolgot, párat meg csak úgy, találgatva. A választ viszont csak holnap fogjuk megkapni. Még nem vagyunk a kívánt pozícióba, de nyomjuk tovább” – nyilatkozta az időmérő után Alonso.

 

Forrás :