fbpx

Az Audi F1-es álompárosának Bottas és Zhou sem része?

Az Audi már a következő szezonban szeretné megszerezni Carlos Sainzot és a hírek szerint a német Nico Hülkenberget adná neki csapattársul a Saubernél.

A német márka 2026-ban, az új szabályok életbe lépésével lép be az F1-be, a Sauber csapat megvásárlásával. Az Audi azonban arra törekszik, hogy már 2025-re összehozza az ideális versenyzőpárost. Erről a svájci Blick számolt be.

Ez egyben azt is jelentené, hogy Valtteri Bottas és Guanyu Zhou is elveszíthetik a helyüket.

Sainz meggyőzése azonban nem egyszerű feladat. Bár anyagi oldalról olyan ajánlatot kínálnak neki, amivel egyik csapat sem tud versenyezni, a csapat versenyképessége meglehetősen képlékeny az elkövetkező évekre nézve. Ha pedig ezt helyezi előtérbe a spanyol versenyző, akkor reálisabb választás lehet a Red Bull, vagy a Mercedes.

„Egyesek számára talán elég gyorsan haladhat, mások számára talán nem” – nyilatkozta a jelenleg a Haasnál versenyző Nico Hülkenberg a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokról.

„Ez most mindenképpen egy nagyon érdekes helyzet – a versenyzői piac nagyon dinamikus, nagyon képlékeny. Biztos vagyok benne, hogy az összes olyan versenyző, akinek nincs szerződése 2025-re, most nagyon elfoglalt, és rengeteg beszélgetést folytat. Én is.”

Több, mint 10 versenyző van jelenleg a mezőnyben, akinek aktuális szerződése ez év végén lejár, és még nem kötött újat.

Bottas a következőképpen reagált a hírekre: „Nem tudom, hogy van-e most valami, amit meg kell oldani” – mondta a finn MTV-nek adott interjújában Kínában.

„De persze izgalmas belegondolni, hogy mit csinál Carlos (Sainz), vagy mit csinál a Mercedes. Lehet, hogy a dolgok néhány héten belül elkezdenek a helyükre kerülni. Elkezdtem a tárgyalásokat.” – árulta el.

Sainz Audi-ajánlatával nem tud versenyre kelni a Red Bull

Forrás :