fbpx

Ha holnap, vagy a versenyen is esni fog, akkor Verstappen hétvégéjének annyi?

A Red Bull világbajnoka, Max Verstappen szerint a pénteki sanghaji sprint kvalifikáción nem feküdtek jól neki a vizes körülmények. Olyannyira, hogy olyan érzése volt, mintha „jégen vezetne”.

A holland a negyedik időt autózta a szárazról nedvesre váltó sprint kvalifikáció végén. Úgy tűnt, nem tudta megfelelően menedzselni az RB20-ast, és a Pirelli intermediate abroncsain meglehetősen csúszkált.

Verstappen tehát nem elégedett, de bízik benne, hogy a szombati 30 perces versenyen megfordítja a szerencséjét, ha száraz körülmények uralkodnak.

„Hihetetlenül csúszós volt” – mondta a holland. „Sokat küszködtem a gumik hőmérsékletének beállításával, nagyon nehéz volt az autót a pályán tartani, és sosem működött igazán számomra.”

„Olyan volt, mintha jégen vezetnék. Ezért is gondolom, hogy eléggé megérdemel, hogy hol állunk a kvalifikáción, mert vizes pályán nem igazán működik ez számomra, még akkor sem, ha szerintem szárazon elég jól állunk.”

„Szóval természetesen elégedett vagyok ezzel.”

Verstappen úgy véli, hogy egy erős eredményt a sprintfutamon csak erős rajttal és optimális gumikezeléssel lehet majd elérni.

„Nem ideális itt belülről rajtolni, sokkal kisebb a tapadás, balról jobbra ez a festékszerű anyag az aszfalton” – magyarázta a regnáló világbajnok. „Meg kell próbálnunk a lehető legjobban rajtolni. Aztán persze a sprintben egy elég hosszú etap lesz egy szett gumival, ez megint elég érdekessé teszi a dolgot.”

A holland azonban nem lehet nyugodt, mivel holnap sem zárható ki, hogy esni fog az eső.

Ismét égett a fű, majd esett az eső, végül Lando Norris sprint pole-t szerzett

Forrás :