fbpx

Ebben a tekintetben Horner – és mindenki más – eltörpül Toto Wolff mellett

Toto Wolff vagyona mellett eltörpül a rivális F1-es csapatfőnököké.

Lehet, hogy a Mercedes pályán nyújtott teljesítménye nem áll a helyzet magaslatán jelenleg, a Red Bull pedig elképesztő dominanciát mutat, de anyagilag mégsem Christian Horner áll a legjobban. És nem is kicsit marad le a rivális csapatfőnök Toto Wolff mellett.

Christian Horner fizetése a Red Bull vezérigazgatójaként és csapatfőnökeként a hírek szerint 8 millió font, ezzel ő a legjobban fizetett F1-es csapatfőnök. A kezdetektől fogva ő a Red Bull csapatfőnöke, már hét versenyzői és hat konstruktőri bajnoki cím megszerzésében segédkezett. De ez nem elég ahhoz, hogy nagyobb vagyonhoz jusson, mint legfőbb riválisa.

Toto Wolffnak azonban úgy tűnik, jobban feküdnek a pénzügyek. A Forbes szerint tavaly lett hivatalosan is milliárdos. Idén pedig tovább nőtt a vagyona. A csapatfőnök és vezérigazgató a Mercedes F1-es csapatának 33%-át birtokolja. Ez nyilvánvalóan sokat dob az össz. vagyonán, tekintve, hogy az a részesedés tavaly több mint 475 millió fonttal nőtt.

Wolff ezzel egyúttal a F1 leggazdagabb emberei közé tartozik.

Viszont még ez is nagyon messze van a világ leggazdagabb embereinek vagyonától.

Összehasonlításként a világ jelenleg legvagyonosabb embere Bernard Jean Étienne Arnault francia üzletember, befektető és műgyűjtő. Ő az LVMH alapítója, elnöke és vezérigazgatója, mely cégcsoporthoz tartozik többek között a Louis Vuitton, a Dior, a Sephora, és a Tiffany & Co. Az ő vagyona több, mint 69,900 milliárd forintnak (hatvankilencbillió-kilencszázezermilliárd) felel meg.

A többi csapatfőnök (ismert) vagyona eltörpül Wolffé, de még Horneré mellett is. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur például csak az ötödik.

# Csapatfőnök Csapat Angol font Magyar forint
1 Toto Wolff Mercedes 1,27 milliárd 583 milliárd
2 Christian Horner Red Bull 40 millió 18 milliárd
3 Alessando Alunni Bravi Sauber 4 millió 1,8 milliárd
3 James Vowles Williams 4 millió 1,8 milliárd
5 Frederic Vasseur Ferrari 2,5 millió 1,1 milliárd
6 Andrea Stella McLaren 1,2 millió 551 millió
7 Laurent Mekies RB 1 millió 460 millió
8 Mike Krack Aston Martin 805 000 370 millió
9 Ayao Komatsu Haas 650 000 299 millió
10 Bruno Famin Alpine 500 000 230 millió

 

Toto Wolff összetörte Andrea Kimi Antonelli Mercedesét

Forrás :