fbpx

Hiába adták ki, vannak még kérdések a 2025-ös F1-es naptárban

Pár napja adták ki a hivatalos, 24 futamos jövő évi Forma-1-es versenynaptárat. A szezon majd újra Ausztráliában fog startolni, ám bizonyos dolgok még tisztázásra várnak.

Noha darabszámban és a futamok összetételében nem lesz változás jövőre, az idénre bevezetett regionálisabb futamelosztás megmarad. Ezzel költséghatékonyabbá és környezetbarátabbá téve az utazást.

Két fontos részlet azonban nem volt ismertetve a bejelentéskor, a szezon előtti teszt, illetve a sprintfutamok helyszíne. Nagyon egyszerű oknál fogva, mivel ezekkel kapcsolatban még javában zajlanak a tárgyalások, ráadásul az előbbi kérdéskör esetében ismét változás várható.

Az elmúlt években többnyire Bahrein adott otthont az egyetlen egy, többnapos téli tesztnek, révén az arab országban volt a szezonnyitó is. Ez ugye változni fog, ami a teszt helyszínét is érintheti, erről számolt be az Auto Motor und Sport újságírója Tobias Gruner.

„Még nem dőlt el, hogy hol lesz a szezonelőtti teszt. Bahrein továbbra is szívesen otthont adna neki februárban, de gazdasági megfontolásból most inkább egy dél-európai helyszínnek van nagyobb esélye. Noha Bahreinebn az idő kedvezőbb, de az alkatrészek logisztikája jóval nehezebb.” – mondta, majd kitért a másik kérdéskörre.

„A sprint futamok helyszínei szintén egy megoldatlan kérdés jelenleg. Az F1 elöljárói továbbra is tárgyalásban állnak a promóterekkel. Mint mindig, most is azok lesznek versenyben, akik hajlandóak a legnagyobb prémiumot fizetni a plusz akciókért.”

Hivatalossá vált a 2025-ös Forma-1-es versenynaptár

Forrás :