fbpx

Ha Leclerc-t már most sokkolja csapattársa teljesítménye, mi lesz jövőre?

Bennfentes források több vezető olasz médiumot is arról tájékoztattak, hogy Carlos Sainz várhatóan a 2025-ös szezonban csatlakozik a Mercedeshez.

A megfigyelők megoszlanak abban a kérdésben, hogy Carlos Sainz milyen jellegű szerződést köthet a Mercedesszel. Egyes források rövid távú, esetleg csak egy szezonra szóló szerződésre utalnak. Ez az ideiglenes megállapodás utat nyithatna Toto Wolff tanítványának, Kimi Antonellinek, hogy a következő évben tapasztalatot szerezzen a Mercedeshez kötődő Williams csapatnál.

Másik lehetőségként egy tartósabb, kétéves, a 2025-ös és a 2026-os szezonra is kiterjedő megállapodásról szólnak a spekulációk, esetleg a kezdeti időszakon túlnyúló további rugalmas feltételekkel.

Ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy mennyire hatékony ez a stratégiai lépés Sainz számára, aki jelenleg jól teljesít a Ferrarinál. Az aggodalmak ellenére a La Gazzetta dello Sport biztosnak tűnik abban, hogy a Sainz-Mercedes kontraktus a küszöbön áll.

Az olasz kiadvány azt is találgatja, hogy az Audi most tárgyalásokat kezdeményezhet versenyzőpárossal, Pierre Gaslyval és Esteban Oconnal. Eközben Luigi Perna újságíró szerint a fiatal védenc, Antonelli várhatóan a Williamsnél kezdi meg a versenyzést mindössze 18 évesen, miközben Sergio Pérez a Red Bullnál folytatja Max Verstappen mellett.

Bár Sainz minden bizonnyal a 2024-es szezonban a vörösöknél marad, ahol eddig kifejezetten jobb teljesítményt nyújtott csapattársánál, Charles Leclerc-nél, a német Bild című lap szerint a Mercedes átigazolásáról szóló hivatalos bejelentésre „a következő hetekben” nem kerül sor.

Sainz legutóbbi teljesítményére reflektálva a korábbi F1-es pilóta, Vitantonio Liuzzi megjegyezte: „Azt kell mondanom, hogy a tavalyi évhez képest a szezon második felében hihetetlen fejlődést láttam Carlosnál. Nem számítottam arra, hogy Leclerc idén ilyen nyomás alatt és nehéz helyzetben lesz, és szenved majd Sainz teljesítményétől. Jövőre Lewis Hamilton lesz mellette (Leclerc), így remélem, hogy Charles újra magára talál. Alapvető fontosságú lesz a vörösök egyensúlya szempontjából.”

Toto Wolff biztos benne, hogy Sainz hova fog igazolni

Forrás :