fbpx

Wolff szerint az F1 most is izgalmas, Verstappen dominanciája ellenére

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ragaszkodott ahhoz, hogy a Forma-1 „még mindig izgalmas”, annak ellenére, hogy Max Verstappen több éve uralja a mezőnyt.

A holland versenyző az idei eddigi 4 versenyből hármat megnyert. A negyediket műszaki hiba miatt feladni kényszerült.

Verstappen szezon eleji formája arra késztette Toto Wolffot, hogy kijelentse, „idén senki sem fogja utolérni Maxot”. Mondta ezt annak ellenére, hogy még 20 futam van hátra a szezonból. Hozzátette azonban, hogy ennek ellenére is lehet izgalmas a szezon.

„Azt hiszem, nem mondanám ezt így, mert az élen álló srácok a megérdemelt győztesek, és úgy gondolom, hogy a Ferrarikat közelebb láttuk hozzájuk, mint néhányan a korábbi versenyzőt” – idézi Wolffot a RacingNews365.

„Úgy gondolom, hogy közelebb lehetünk a Ferrarihoz, mint amit ma (Japánban) mutattunk. Ez még mindig izgalmas.”

A Mercedes nehéz szezonkezdetet élt át, mivel továbbra is küszködik a 2022-ben debütált autó jelenlegi generációjával. Jelenleg a negyedik helyen állak a konstruktőri bajnokságban, egy ponttal megelőzve az Aston Martint.

Mivel a Ferrari és a McLaren a Red Bull mögött állnak, Wolff azt állítja, hogy a bajnokság éllovasa mögött álló csapatok szórakoztató műsort nyújthatnak.

„Nem tudom, milyen volt a verseny, amit ti nézhettetek, én csak az autóinkat nézem, így sosincs helyes képem arról, hogy valójában mi történik odakint” – mondta.

„De szerintem elég szoros volt a helyzet a harmadik és második helyezett között időnként, illetve a nyolcadik helyen.”

„Ebből a szempontból lesz némi akció, és nekünk csak arra kell hajtanunk, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, és végül kihívjuk őket.”

A Mercedesnek csak azért kéne Verstappen, hogy a Red Bullt bosszantsák?

Forrás :