fbpx

Nem biztos, hogy a Ferrari meg tudja oldani ezt a jelentős problémáját

A Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint az olasz csapat a pozitív első jelek ellenére sem tudja garantálni, hogy a gumiproblémáik biztosan megoldódtak.

Tavaly a Scuderia egyik fő gyenge pontja volt a versenyeken a gumikezelés, mivel a futamokojn nem volt egységes a gumikopás, a szettek között sem. Az SF-24 az idény első négy versenyén hosszú etapokon versenyképes volt, Carlos Sainz győzött Ausztráliában, a csapat pedig a másik három versenyen dobogóra állhatott. Vasseur azonban még mindig szeretné látni, hogy miképp teljesít az autó más helyszíneken és hűvösebb körülmények között, miután a szezon első versenyein a forróság dominált. Suzuka után így látja a helyzetüket:

„Azt hiszem, hogy a szezon elejétől kezdve sokkal jobbak vagyunk a gumikezelés terén. És a degradáció – szerintem képesek voltunk a leggyorsabb kört megtenni Jeddahban és Melbourne-ben az utolsó körben. Ez ma is majdnem így volt, talán, egy tizeddel. Remélem, ezen a versenyen nagyon jó lépést tettünk előre. Sokat dolgoztunk a gyengeségeken, és masszívan javultunk a gumikezelés, a pilóták, a stratégia és a csapat terén. És igen, az biztos, hogy még vannak más gyengeségeink is, és máshol biztosan javulnunk kell, ha jobb munkát akarunk végezni. Talán ezt most már nagyon jól kézben tartjuk. De ami az egyik nap igaz, az a másik nap már nem igaz, a gumikezeléssel kapcsolatban. És nem kell azt hinnünk, hogy ez már letudtuk. Jövő héten Kína jön: más aszfalt, más időjárási körülmények lesznek, és ez egy új kihívás lesz.”

Arra a kérdésre, hogy a hűvösebb körülmények segíthetnek-e a Ferrarinak a Red Bull elleni harcban, Vasseur így felelt:

„Ott lehetőségünk lesz hidegebb körülmények között tesztelni. De nem tudom, mert mi is csak az FP3-ban csináltuk ezt Japánban, a hidegebb körülmények között. Nem hiszem, hogy jobb formában vagyunk, sosem lehet tudni a motorbeállításokról, az üzemanyagszintről. Szombaton a degradációt kezeltük, de ők is. És vasárnap is majdnem ugyanez volt.”

Vasseur megjegyezte, hogy a suzukai futam végeredménye, amelyen Sainz és csapattársa, Charles Leclerc a harmadik és negyedik helyen végzett, annyira jó volt, amennyire csak lehetett:

„Szerintem minden nagyon jól ment vasárnap. A stratégia mindkét autónak jó volt, a pozícióvédelem a pályán, a gumikezelés kontroll alatt volt, a boxkiállások jól mentek, a tempó rendben volt. Nagyon meg vagyok győződve arról, hogy jó vasárnapokra van szükségünk. És ha valamin változtatni kell, akkor inkább szombaton kell javítanunk, mint vasárnap. De jó munka volt, és remek csapatmunka.”

Stefano Domenicali kiáll a Ferrari-Hamilton házasság mellett

Forrás :