fbpx

Hamilton egy kellemes emléket is megosztott „kirablása” napjáról

Lewis Hamilton ismét úgy fogalmazott, hogy „kirabolták” a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon. Azonban egy igazán szép pillanatot is megosztott a vitatott napról.

Ma már jó eséllyel mindenki tudja, hogy mi történt a 2021-es szezonzárón Hamilton, Max Verstappen és a korábbi versenyigazgató Michael Masi körül. Masi döntése Verstappent hozta kedvezőbb pozícióba, melynek köszönhetően ő nyerte az azévi bajnoki címet.

Az FIA vizsgálatát követően úgy ítélték meg, hogy Masi hibázott, ami végül Hamiltonnak a nyolcadik bajnoki címébe került.

Hamilton most részletesen beszélt arról, hogy mi történt azon a napon, ami „a legjobban fájt” neki. És azt is elmondta, hogy milyen különleges volt, hogy édesapja mellette volt, hogy támogassa.

„Hogy kiraboltak-e? Nyilvánvalóan” – mondta Hamilton a GQ Sportsnak. „Úgy értem, ismeritek a történetet. De azt hiszem, ami igazán szép volt abban a pillanatban, amit én ebből a pillanatból magammal viszek, az az volt, hogy az apám mellettem volt. És együtt mentünk át ezen a hatalmas hullámvasúton az életben.”

„És azon a napon, amikor a legjobban fájt, ő ott volt, és arra nevelt, hogy mindig állj fel, és emeld fel a fejed.”

„Nyilvánvalóan elmentem gratulálni Maxnak, és nem tudtam, milyen hatással lesz ez rám, de nagyon tudatában voltam annak is, hogy egy mini énem figyel engem. Ez életem meghatározó pillanata. És azt hiszem, tényleg az volt. Éreztem.”

„Nem tudtam, hogyan fogják ezt megítélni. Nem vizualizáltam. De határozottan tudatában voltam: Ez a következő 50 méter, amit megteszek, az a pont, ahol vagy a földre zuhanok és meghalok – vagy felemelkedem.”

Hamilton még mindig érzi a 2021-es bajnoki cím elvesztése miatti fájdalmat, valahányszor megnéz egy jelenetet a futamról, bár mostanra már elfogadta a történteket.

„Ha látok egy felvételt róla, még mindig érzem” – magyarázta Hamilton. „De már megbékéltem vele.”

Olyan kérdést kapott Hamilton, ami után elsétált a mikrofon elől

Forrás :