fbpx

Alonso elismeri, ha Verstappen lelép a Red Bulltól, annak rá is hatása lesz, de…

Fernando Alonso elmagyarázta, hogy Max Verstappen esetleges távozása a Red Bulltól hatással lehet az ő közelgő visszavonulási döntésére is.

A kétszeres világbajnok azonban elismerte, hogy semmi esélyt nem lát arra, hogy a holland csapatot váltson.

Verstappen jövőjét az elmúlt hónapokban kezdték megkérdőjelezni a Red Bullnál zajló csapaton belüli zavargások okán. Alonso pedig „még a nyár előtti” határidőt szabott arra, hogy döntést hozzon F1-es jövőjéről, és arról, hogy továbbra is maradni akar-e az F1-ben.

Annak ellenére, hogy az idei szezonban azt sugallta, hogy a visszavonulást fontolgatja, Alonsót kapcsolatba hozták, a Mercedesszel, a 2025-ben a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére. De Verstappen esetleges váltása esetén a Red Bullal kapcsán is felmerült a neve.

De a Red Bullnak Verstappenen kívül is lehet egy szabad helye a következő évre, mivel Sergio Pérez jelenlegi szerződése az idei szezon végén lejár.

„Persze, ha Max elhagyja a Red Bullt, annak talán van hatása” – idézi Alonsót a RacingNews365. „De szerintem erre nulla esély van.”

„Szóval azt hiszem, ez olyasmi, amin nem gondolkodom. És amit tenni akarok, az az, hogy csak az itteni dolgaimra és csak erre a futamra koncentrálok, mielőtt megpróbálnám meghozni a döntést, hogy folytatom-e a versenyzést, és ha folytatom a versenyzést, akkor hol lesz a legjobb lehetőségem.”

„Az a stressz, ami történik… ismerem a pletykákat és az ehhez hasonló dolgokat. Nem foglalkozunk ezekkel túlságosan, én biztosan nem foglalkozom ezekkel.”

Amikor arról faggatták, hogy szerinte miért nem fog távozni Verstappen a Red Bulltól, Alonso hozzátette: „Nem tudom. Nekem ez az én érzésem.”

Russell ezúttal megdicsérte Alonso ,,ravasz húzását”

Forrás :