fbpx

Ismét módosíthatnak a melbourne-i pálya vonalvezetésén

Több forrás is beszámolt róla, hogy az FIA változtatásokat sürget a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj helyszínén. Szeretnék ugyanis megelőzni a George Russeléhez hasonló baleseteket a jövőben.

A két héttel ezelőtti melbourne-i futam utolsó körében szenvedett egy csúnya balesetet a Mercedeses Russell, akinek autója a pálya közepén állt meg, félig felborulva.

Szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint a baj, de egy ehhez hasonló szituációban bármikor történhetnek rosszabb dolgok is.

Azonban nem csak a futamon volt nagy baleset a hatos kanyarban, hanem az edzéseken is. Abban a kanyarban szenvedte el azt a súlyos balesetet Alex Albon, ami végül Logan Sargeant indulásába került. Ráadásul az F2-ben is volt egy nagyobb baleset abban a kanyarban.

A pályát 2021-ben átépítették a 2022-es visszatérésre, köztük a hatos kanyar környékét is. Ezzel az említett kanyar sokkal nyitottabb és gyorsabbá vált, ami magával hozta a komolyabb baleseteket is.

A speedcafe számolt be arról, hogy az FIA már vizsgálatokat folytat a kanyar átépítése kapcsán. Konkrétumok még nem ismertek, de vélhetően a kanyar szűkítésén gondolkozhatnak.

Ezzel némileg visszaállhat a kanyar korábbi állapota, hiszen az átépítés során 7,5 méterrel hátrébb tolták a kanyar csúcspontját, amely így hatodik sebességi fokozatban, sima gázelvétellel is abszolválható lett.

Szabályváltozásokat követel a balesete után George Russell

Forrás :