fbpx

Hamilton nagy szívfájdalma, hogy elutasított egy szerepet Tom Cruise filmjében

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton bevallotta, hogy „megbánta”, hogy nem fogadta el Tom Cruise ajánlatát a Top Gun: Maverick című filmjében való szerepvállalásra.

A 2022-es filmben a 61 éves Cruise újra eljátszotta az 1986-os eredeti filmből ismert Pete „Maverick” Mitchell az amerikai haditengerészet kapitányának szerepét.

Cruise és a 39 éves Hamilton 2014 óta barátok, amikor a filmsztár meghívta a Mercedes-versenyzőt „A holnap határa” című filmje forgatására.

Cruise 2018-ban összehozta Hamiltont a Maverick rendezőjével, Joseph Kosinskivel, aki felajánlotta Hamiltonnak a film egyik pilótájának szerepét. Hamiltonnak vissza kellett utasítania, mivel a forgatás ütközött volna az F1-es szezonnal, amelyben Sebastian Vettel ellen küzdött a bajnoki címért.

„Először is, még csak nem is vettem még csak egyetlen színészleckét sem” – emlékezett vissza Hamilton a GQ magazin interjújában. „És nem akarok én lenni az, aki cserbenhagyja ezt a filmet. Másodszor pedig, egyszerűen nem volt elég időm, hogy időt szenteljek neki. Emlékszem, hogy el kellett mondanom Joe-nak és Tomnak, és ez összetörte a szívemet.”

„Aztán persze megbántam, amikor megmutatták a filmet, és azt mondták, én is benne lehettem volna!”

Hamilton megnyerte a 2018-as világbajnokságot, míg a Maverick a Covid-járvány után a „mozi megmentésével” lett elismert. Közel 1,5 milliárd dollárt keresett világszerte a jegypénztáraknál.

A GQ-interjúban Hamilton azt is kifejtette, hogy a versenyzéstől való visszavonulása után majd a filmkészítésre szeretne koncentrálni. A brit versenyző jelenleg egy F1-es filmet készít Brad Pitt és Damson Idris főszereplésével, ő pedig producerként veszi ki részét a feladatokból.

„Úgy éreztem, hogy az én feladatom tényleg az volt, hogy megpróbáljam felhívni a figyelmet valótlanságokra. Hogy ‘ez soha nem történhet meg’, ‘ez így lesz, ez úgy lesz’, ez így történhetne meg'” – magyarázta Hamilton.

„Csak tanácsot adtam nekik arról, hogy miről is szól valójában a versenyzés, és hogy mi az, ami versenyrajongóként vonzó lenne, és mi az, ami nem.”

Tom Cruise már dolgozik a Mint a villám 2-n a Top Gun 2 rendezőjével!

Forrás :