fbpx

Sainz is fontolgatta az egykiállásos taktikát, végül ezért vetette el

A japán hétvége a harmadik hellyel jutalmazta zárul az ausztrál győztes Carlos Sainzot. A Ferrari 29 éves pilótája 21. alkalommal verekedte fel magát a dobogóra egy szerinte kemény versenyen.

Carlos Sainz a Japán Nagydíjon a harmadik helyen gurította be a Ferrarit, így a madridi a melbourne-i remek teljesítményére építhetett. Először állhatott dobogóra Suzukában, a legjobb helyezése korábban az 5. hely volt 2019-ben ezen a pályán.

„Őszintén szólva semmit sem tudtunk ma tenni a Red Bull Racing ellen. Kemény munka volt ma, mert tudtuk, hogy a melegebb hőmérséklet miatt nehezebb lesz a gumikezelés. Világos volt számunkra, hogy a versenyen gyorsabbnak kell lennünk, mint a kvalifikáción. Nem elég gyorsnak ahhoz, hogy legyőzzük az RBR-et, de elég gyorsnak ahhoz, hogy dobogós helyezést érjünk el.”

A Japán Nagydíj előrehaladtával egyre több felhő jelent meg az égen, ami egy kicsit megkönnyítette a versenyzők dolgát.

Sainz bevallotta, hogy eljátszott a gondolattal, hogy egyetlen kiállással végig autózza a versenyt: „Végül rá kellett jönnünk, hogy semmi hasznunk nem lett volna belőle.”

A késői kiállás után a spanyol tudta, hogy keményen kell húznia a gázt. „Hogy őszinte legyek, voltak kétségeim, hogy képes leszek-e simán megelőzni Norrist és Charles-t. A verseny középső szakaszában kivetettem a hálómat a Mercedesre. Rájöttem, hogy nagyon nehéz lesz az elöl haladó autó szélárnyékában, és hogy Lando és Charles ellen tényleg ki kell találnom valamit, ha utol akarom érni őket. Kemény gumikon gyors tempót tudtam diktálni a Ferrarival. Ezzel a keverékkel kedvemre támadhattam, és el tudtam menni Norris és Leclerc mellett.”

Balesettel indult a Japán Nagydíj, majd Verstappen visszavágott

Forrás :