fbpx

12 éve nem történt olyan a Japán Nagydíjakon, mint ami idén

Idei harmadik kettős győzelmét aratta a Red Bull a Japán Nagydíjon. A hazai pályán versenyző Yuki Tsunoda pedig a tizedik lett, ezzel pedig megtört egy átkot.

A Visa Cash App RB pilótája Yuki Tsunoda a pontszerző helyen végzett hazai versenyén, ezzel pedig megtört egy 12 éves átkot. Ennyi ideje nem szerzett ugyanis japán pilóta hazai pályán pontot.

Legutóbb 2012-ben Kamui Kobayashi a Sauberrel tudott pontot szerezni Suzukában, akkor ő egyenes a dobogó legalsó fokára is felállhatott.

A 23 éves pilóta így érthetően tele volt boldogsággal a leintés után:

„Elképesztő. Két év után végre pontot szerezni Suzukában fantasztikus érzés. Nagy elismerés jár a csapatnak, akik fantasztikus munkát végeztek a bokszban, ami miatt a pályán visszatudtam jönni az Aston Martin elé. Enélkül nem sikerült volna a pontszerzés, szóval nagy pacsi a csapatnak és a japán szurkolóknak is egyaránt. Évről évre egyre nagyobb támogatást érzek, ez egy jó dolog. Nekem csak meg kell felelnem az elvárásoknak és remélhetőleg akkor már a top öt csapat ellen is harcolhatunk majd.” – nyilatkozta Tsunoda.

Immáron Yuki Tsunoda az első számú jelölt a Red Bull ülésére?

 

Forrás :