fbpx

Stefano Domenicali kiáll a Ferrari-Hamilton házasság mellett

Több, mint két hónap telt el azóta, hogy a felek hivatalosan is bejelentették, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari versenyzője lesz. Ez azt is jelenti, hogy Carlos Sainz távozik Maranelloból.

A döntés már akkor is igencsak megosztotta a közvéleményt, ami azóta csak erősödött. A spanyol Ferrari pilóta rendkívül magabiztos teljesítménnyel húzta be a legutóbbi Ausztrál Nagydíjat, és összeségében is – a kihagyott versenyére ellenére is – élete egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtja.

Ezzel ellentétben a hétszeres bajnok Hamilton karrierje legpocsékabb startján van túl, Melbourne-ben nullázott, összesen pedig csupán 8 pont szerepel a neve mellett.

Ezzel pedig egyre erősödnek azon hangok, miszerint a Ferrari nagyon rossz döntést hozott ezzel a váltással. A Forma-1 ura Stefano Domenicali is elmondta a véleményét e témáról, miután egy olasz újságíróval beszélgetett.

„Sainz ugyan karrierje csúcsán van, de gondolja azt valaki, hogy nincs szükség egy hétszeres világbajnokra? Értem ezt az érvelést, de ez egy rossz érv.” – kezdte az egykori Ferrari csapatfőnök. „Carlos egy gentleman pilóta, nem véletlen, hogy ő most a piac kulcsszereplője. Olyan helyet fog találni, ami megfelel a képességeinek. Hamiltonnal viszont a Ferrari nagyszerű döntést hozott, nem csak marketing szempontból. Ez egy stratégiai döntés.”

„Ott vagyok minden versenyen és bizton állíthatom, hogy Lewis 40 évesen sem veszített a tehetségéből, még mindig éhes a sikerre.” – zárta Domenicali.

Gyakorlatilag eldőlhetett, hogy ki lesz Lewis Hamilton utódja

Forrás :