fbpx

Hill: „Ami Melbourne-ben történt, az nem ismétlődhet meg”

A Ferrari kettős győzelmet aratott az Ausztrál Nagydíjon. Vajon az olaszok mostantól minden alkalommal legyőzik a Red Bullt? Mit mond erről a Forma-1-es bajnok Damon Hill.

A Ferrari erős teljesítményt nyújtott az ausztrál hétvégén: Carlos Sainz győzött Charles Leclerc előtt a nagydíjon. Hogy ez megtörtént volna-e a világbajnok Max Verstappen kiesése nélkül, azt már sosem tudjuk meg.

A Forma-1 rajongói természetesen kíváncsian várják, mi történik legközelebb a japán pályán, Suzukában. Az angol Damon Hill, 22-szeres GP-győztes és 1996-os Forma-1-es bajnok az F1 Nation podcastben így nyilatkozott: „Suzuka lesz a sava-borsa a Red Bull Racing ellenfeleinek. Japánban olyan autóra van szükség, amely aerodinamikailag rendkívül hatékony, és a gumikezelés sem lesz könnyű.”

„A Ferrari sok elég gyors volt a nagy sebességű szakaszokon, és Japánban rengeteg ilyen van. De ha a szívemre teszem a kezem – sokkoló lenne, ha a Ferrari hirtelen képes lenne minden futamot megnyerni. Inkább úgy gondolom, hogy a következő hétvégén visszatérünk a normalitáshoz, Max Verstappen és a Red Bull Racing a pole pozícióból, talán két-három tizedmásodperces előnnyel.”

„Természetesen én is felteszem magamnak a kérdést – vajon a Ferrari nyert volna Ausztráliában Max kiesése nélkül? Ami Melbourne-ben történt, az nem ismétlődhet meg. De azt hiszem, ami Japánban fog történni, az is része a válasznak erre az égető kérdésre. Remélem, hogy a Ferrari most már rendszeresen kihívhatja az RBR-et.”

„Ez egy kicsit vágyálom, mert egyszerűen izgalmasabbnak találom, ha nem egy versenyző nyer olyan gyakran szokott. Szeretnék minden alkalommal izgalmas nagydíjat látni, és szeretném, ha különböző versenyzők harcolnának a bajnoki címért.”

Sainz nyert Ausztráliában, miután Verstappen és Hamilton is kiesett!

Forrás :