fbpx

Gyakorlatilag eldőlhetett, hogy ki lesz Lewis Hamilton utódja

A Mercedes javában keresi azt a versenyzőt, aki a csapat történetének legsikeresebb pilótájának nyomdokaiba léphet, miután ő 2025-ben máshol folytatja.

Hamilton Ferraris bejelentése óta csak úgy röpködnek a nevek, hogy ki ülhet az idén a vártnál jóval gyengébben kezdő Mercedesbe. Felmerült már Verstappen, Sainz, Ocon, Alonso neve is, de nem szabad megfeledkezni az F2-ben versenyző, szupertehetség neveltjükről, Kimi Antonelliról sem.

Toto Wolffék nem akarják elkapkodni a döntést, ám most maga az osztrák csapatfőnök egy elég komoly utalást tett arra vonatkozóan, hogy ki lehet George Russell csapattársa. Ő nem más, mint a még mindig csak 17 éves Antonelli.

„Kimi már 2012 óta van a szárnyaink alatt, de már akkor is egy remek srác volt. Már akkor látszott a karaktere, erős volt. Velünk volt a garázsban, tele volt önbizalommal. De óvatosnak kell vele lennünk, mert nagy a felhajtás körülötte. Azzal, hogy F2-be raktuk, hatalmas ugrást tett meg, mivel az autók nehezebbek és sokkal erősebbek. Ha adunk neki elég időt és nem várjuk el már az első szezonjában, hogy gyilkoljon, akkor hatalmas dolgokat vihet végbe ebben a sportban.” – mondta Wolff az olasz reménységről.

Antonelli elképesztő magabiztossággal és fölénnyel húzott be tavaly két erős, F4-es szintű bajnokságot, így egy lépcsőt kihagyva 17 évesen már ott van a Forma-1 előszobájában. Három hétvége után ugyan csak kilencedik helyen áll a Formula 2 pontversenyében, ám hétről hétre egyre erősebb teljesítményt nyújt. Minden adott tehát neki ahhoz, hogy egy jó idei összteljesítménnyel meggyőzze Wolffot – akit a fenti dicséret után lehet már annyira nem is kell – hogy bízz rá a Mercedes egyik ülését. Esélyeit javítja, hogy a szülei személyesen is jókapcsolatot ápolnak az osztrák csapatvezetővel.

Ráadásul a Mercedes már egy F1-es tesztet is biztosított a számára, ami szintén egy újabb erős jel.

Amennyiben összejön az álomszerződés, úgy Antonelli – aki augusztusban tölti a 18. életévét – lesz a Forma-1 történetének negyedik olyan versenyzője, aki 19 éves kora előtt került az F1-be. Eddig a 17 éves Max Verstappen, Lance Stroll, valamint a Jeddahban debütáló, és egyébként Premás F2-es csapattárs Oliver Bearman után.

Toto Wolff összetörte Andrea Kimi Antonelli Mercedesét

 

Forrás :